ŽIVOT MARIJE ŠIMOVIĆ / Donosimo detalje o jedinoj Hrvatici u timu koji spašava Agrokor!

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSEL

Marija Šimović bila je direktorica u nekoliko australskih tvrtki, a posljednjih godina živi u Velikoj Britaniji

5.4.2017.
10:43
Marko Lukunic/PIXSEL
VOYO logo

U timu Antonia Alvareza III. iz konzultantske tvrtke Alvarez & Marsal koja će voditi restrukturiranje Agorokra, nalazi se i jedna Hrvatica, a radi se o Mariji Šimović. Njen otac, pokojni Martin Šimović, rođen je u Zvirovićima u Hercegovini, a pedesetih godina prošlog stoljeća emigrirao je u Australiju, piše Večernji list.

Šimović je tamo upoznao svoju suprugu Anu koja je u Sydney došla iz Stankovaca. Marija Šimović rođena je 1969. godine u Sydneyu. 1997. je u Australiji diplomirala matematiku na Tehničkom fakultetu, a nakon toga je završila na Fakultetu menadžmenta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marija Šimović bila je direktorica u nekoliko australskih tvrtki, a posljednjih godina živi u Velikoj Britaniji. Šimović je ujedno nastupala u poznatom reality showu "Šef na tajnom zadatku" koji se prikazuje i kod nas. Radi se o showu u kojem šefovi poduzeća i vlasnici velikih korporacijskih tvrtki idu na tajne zadatke po odjelima vlastite firme te razgovaraju sa zaposlenicima pokušavajući otkriti što im smeta na poslu te kako rade.

Šimovićka je radila za lanac restorana Harry Ramsden te je kroz show je pokušavala otkriti zašto je u jednoj poslovnici došlo do pada prometa. Ona je bila prva žena koja je sudjelovala u showu, a za potebe "tajnog zadatka" ofarbala je čak i kosu u plavo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marija Šimović je, kako stoji u njenoj biografiji, Stariji direktor u A&M-ovom sektoru za Unapređenje korporativnog poslovanja. 

Donosi više od 25 godina radnog iskustva na najvišoj menadžerskoj razini iz područja operacija, lanca opskrbe i upravljanja promjenama za globalno priznate „blue chip“ organizacije.  Šimović posjeduje konkretno operativno iskustvo u sektorima maloprodaje, zdravstvene zaštite, transporta, logistike i avijacije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE VIŠE: 

>>Tko su ljudi novog šefa Agrokora: donosimo biografije Alvarezovih suradnika

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Antonio Alvarez o stanju u Agrokoru: 'Ne postoji garancija da ćemo uspjeti'

>> RTL-ova ekskluzivna anketa: građani ne žele da Vlada spašava Ivicu Todorića!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Agrokor u 19 sati predstavlja glavnog direktora za restrukturiranje Antonija Alvareza III. 

Šimović je prethodno radila za IAG (International Airlines Group) gdje je vodila formiranje zajedničkog uslužnog centra u Središnjoj Europi, centralizirajući i relocirajući funkcije s lokacija diljem Europe. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije toga nadgledala je važnu reviziju cjelokupne nabave IAG-a, troška na razini £13 milijardi, što je za rezultat imalo kontinuirane godišnje uštede od više desetaka milijuna funti.

Obnašala je visoku funkciju u strategiji M&A za vodećeg proizvođača hrane u Velikoj Britaniji, direktorice Nuffield Hospitals (20 privatnih bolnica) i upravljačke pozicije u tvrtkama Pepsi i YUM Restaurant International. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo