Građani u strahu od crne udovice, a u bolnici samo jedan serum

'Doktore, vidjeli smo crnu udovicu. Nešto me ubolo, je l' to taj otrovni pauk? Imate li protuotrov?

15.7.2013.
14:40
VOYO logo

Crnu udovicu nije vidjela žena iz Radovina kod Zadra ove subote, no hitna ju je zbog sumnje u napad crne udovice, odnosno velikih bolova u ruci, a potom i trbuhu, dovela na zarazni odjel zadarske Opće bolnice.

"Liječnik je procijenio da nije potrebno dati serum jer nema potvrde da je to bio ugriz crne udovice i stoga je dao sredstvo za umanjenje bolova. Moguće je da je bio napad insekta, pčele ili ose u vinogradu, koji također izaziva snažne reakcije. Možda je i bila crna udovica, ali nije ispustila otrov. U svakom slučaju pacijentica se oporavlja i sutra ide kući", potvrdio je liječnik sa Zaraznog odjela bolnice u Zadru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stižu četiri seruma

Kažu da na odjelu imaju jedan serum i da uskoro stižu još četiri iz Južne Amerike.

HZZO-u je proizvodnja neisplativa zbog male potražnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogo je opravdanog straha jer su to najjači mogući bolovi. No, panika je kontraproduktivna. Pa mi svaki drugi dan imamo panični poziv jer je netko samo vidio crnu udovicu. Prije nekoliko dana je i hitna otišla na Pag po dijete za koje su roditelji tvrdili da ga je ugrizla crna udovica, a nije. Mi lažnih ugriza imamo već godinama. Tako je i sada, crna udovica ovog ljeta najvjerojatnije još nije napala, no itekako treba biti oprezan", rekli su u zadarskoj bolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo