MILJENICA RIJEČANA / U stotoj godini još uvijek svaki dan prodaje na tržnici. Moto bake Katice: 'Imala i davala i ništa željela nego do Boga zdravlja'

Meni je teška samo loša riječ, a ovo meni nije rad težak, kaže.

12.11.2020.
14:00
VOYO logo

Baka Katica u stotoj je godini života, a već pola stoljeća njezin drugi dom je riječka tržnica, gdje je najstarija prodavačica. 

Baka s najmirisnijim cvijećem i najboljim životnim savjetima. Sve što prodaje sama je stvorila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni je teška samo loša riječ..."

"Moje cvijeće, baka bere svako veče, jutro. Jer mi sad ovo počimlje, ovaj tjedan i više ga nema, a to je ovako visoko naraslo", kaže baka Katica Rubelj te odgovara da joj nije teško. "Meni je teška samo loša riječ, a ovo meni nije rad težak", kaže. 

Ima pet sinova, četiri nevjeste, dvanaestero unučadi i desetero praunučadi.  A druga joj je obitelj na riječkoj tržnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A vas baka voli sve, kad baku svi vole, ona ja baba, nije žaba", govori. 

Ima boljih i gorih dana, ali uspije dobro prodati. Iako često više nego što proda podijeli. "Imala i davala i ništa ne željela nego od Boga zdravlje", kaže. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mudrost stogodišnjakinje, a duh djevojčice. "I šta će meni godine, meni je samo da radim i da sam među ljudima, da nisam u kući", rekla je baka Katica. 

U četvrtak je ovdje neće biti. Kaže - neka ljudi znaju, da se ne bi prepali. Ima posla kod kuće, mora složiti drva. No, već u petak slika riječke tržnice bit će potpuna. Na svom starom mjestu, s najljepšim cvijećem, sjedit će baka Katica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo