Panika ili stvarna opasnost? / U Španskom napadnut dječak, roditelji sumnjaju na pedofila? Policija: 'Nismo dobili dojavu'

Image
Foto: Vijesti.hr

Roditelji u Španskom zabrinuti su za djecu, no policija ističe da napad na dječaka nije prijavljen

10.11.2018.
10:51
Vijesti.hr
VOYO logo

U zagrebačkom naselju Špansko i dalje vlada strah od pedofila koji se, kako su roditelji svjedočili za RTL prije nepuna tri tjedna, vrzmaju oko škola.

Na Facebook stranici Zakaj volim Špansko objavljeno je kako se prošlog utorka u večernjim satima dogodio napad na 13-godišnjaka uz Osnovnu školu Tituša Brezovačkog, ali je srećom dječak uspio pobjeći. Roditelji, navodi se u objavi, sumnjaju na pedofila. 

"Uz dopuštenje roditelja, želim vas sve obavijestiti da je u utorak navečer oko 19:45 napadnut 13 godišnjak na neosvijetljenom dijelu putića koji vodi uz školu Tituša Brezovačkog i teniskih terena Špansko. Vraćajući se sa treninga, dečko je napadnut od strane muške osobe, koji je nosio hudicu te imao kapuljaču na glavi. Roditelji sumnjaju na pedofila. Policija i škola su obavješteni o ovom groznom događaju. Dečko se uspio istrgnuti i pobjeći i na svu sreću nije se dogodilo najgore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što znate, ovakvih slučajeva je već bilo u zadnjih mjesec dana na području Španskog.

Lijepo vas sve molim da se suzdržite od nepotrebnih komentara. Sve što smo željeli je da svima skrenemo pozornost da se ovakve stvari više ne događaju tamo negdje, nego tu u našem dvorištu te da roditelji komunicirate sa svojom djecom i date im najbolje savjete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko se ovakve stvari budu i dalje ponavljale, iskreno se nadam podršci svih vas, jer samo zajedničkim snagama možemo nekaj i napraviti", navodi se u objavi na Facebook stranici Zakaj volim Špansko. 

Kontaktirali smo i zagrebačku policiju, no iako se u objavi tvrdi da je policija obaviještena, u PUZ-u kažu da nisu dobili dojavu o napadu koja bi se odnosila na navedene okolnosti i vrijeme. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policija nije dobila takvu dojavu pa nije bilo niti intervencije", kazali su za naš portal u PU zagrebačkoj. 

Policija je pokrenula istragu i vezanu uz navode roditelja te ravnateljstva škole od prije nekoliko tjedana koji su tvrdili da se oko OŠ Ante Kovačića vrzma 30-godišnji muškarac. To istraživanje, navode u PUZ-u, još uvijek traje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Facebook

Špansko u strahu od pedofila

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo