U SINJSKOJ JE KRAJINI BILO NAPETO ZBOG IZBORA: / Župnik najavio odlazak zbog pobjede 'sotone' u njegovu mjestu

Image
Foto: PIXSELL / screenshot

U Hrvacama pored Sinja uoči nedjeljnih lokalnih izbora bilo je vrlo napeto, a u kampanju se uključio čak i mjesni župnik otvoreno agitirajući za jednog od trojice kandidata za načelnika općine.

23.5.2017.
9:56
PIXSELL / screenshot
VOYO logo

Župnik iz Hrvaca, fra Neven Pavlinušić, na početku je kampanje otvoreno s oltara podržavao nezavisnog kandidata i svoga prijatelja Željka Domazeta, ističući njegovo zauzimanje protiv izgradnje plinske termoelektrane na Perući. Kako su se bližili izbori, župnik je sve otvorenije navijao za Domazeta, piše Slobodna Dalmacija.

USKOK IH OPTUŽUJE, A NAROD ZAOKRUŽUJE: Ovi političari dominiraju na izborima, unatoč milijunskim optužnicama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, unatoč podršci s oltara, nezavisni Domazet nije imao šanse protiv dugovječnog načelnika općine, prof. Dinka Bošnjaka iz HDZ-a, koji je na toj dužnosti još od 1993. godine. Bošnjak je uvjerljivo pobijedio već u prvom krugu s dobivenih gotovo 77 posto glasova birača dok je župnikov favorit uspio dobiti nešto manje od 17 posto.

Domazetu nije pomoglo ni to što je fra Pavlinušić čak i tijekom svete mise u nedjelju, na izborni dan, ponovno s oltara govorio da se "sotona zalaže za gradnju plinske elektrane na Perući". Slobodna Dalmacija piše kako je župnik čak najavio da će u slučaju "pobjede sotone", a svima je bilo jasno da aludira na Bošnjaka, napustiti Hrvace.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom se mjestu sada čeka hoće li župnik ispuniti ono što je najavio.

KOMENTAR NET.HR-a: Samo se tri stvari u Hrvatskoj na izborima nikad ne mijenjaju, a vjerojatno nikada ni neće

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo