U samo nekoliko dana promijenili život majci i 9-godišnjaku

Splićani i ostali hrvatski građani uspjeli su osigurati veliku materijalnu pomoć egzistencijalno ugroženoj majci i djetetu koji žive u neljudskim uvjetima u jednoj zgradi u Splitu.

10.6.2013.
15:23
VOYO logo

Akcija pomoći koju je putem Facebook stranice Grupa za pomoć ugroženim stanovnicima Splita pokrenuo snimatelj Zoran Erceg sa suprugom Sandrom u samo nekoliko dana promijenila je život siromašnoj 34-godišnjoj majci i njezinom 9-godišnjem sinu koji žive u šupi ispod stepenica u jednoj stambenoj zgradi u Splitu.

Diana Šimac Materić objavila je putem Facebooka kako su dječak i majka od dobrih ljudi dobili frižider, posteljinu, odjeću, torbu za školu, ruksak i cipele. Krevet stiže sutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ono što je i dalje ostalo neriješeno jest stambeno pitanje majke i djeteta, jer im šupa ne može pružiti normalne uvjete za život.

"Nadamo se da će pitanje stana biti riješeno do kraja tjedna. Kao što znate u petak završava škola pa bi bilo idealno da sa završetkom školske godine počne i novi živo za malenog i mamu. U ovoj situaciji radi se o stanu koji bi iznajmili za njih", objavila je Šimac Materić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Stan se mora hitno riješiti'

Zoran Erceg, kako je objavljeno, jučer se i osobno upoznao s novim splitskim gradonačelnikom Ivom Baldasarom. U kratkom su razgovoru dogovorili susret koji bi se, nadaju se volonteri, mogao realizirati ovaj tjedan.

"Glavna tema susreta bila bi smještaj za mamu i malenog. Gospodin Baldasar upoznat je s ovim slučajem. Stan je primarni problem koji se mora hitno riješiti. A kad to riješimo, sve drugo će biti puno lakše", kaže Šimac Materić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako želite pomoći ovoj majci i njezinom sinu možete to učiniti uplatom na žiro račun za pomoć: HR3923600003115869946 - odgovorna osoba Zoran Erceg

Šaljite nam svoja zapažanja, informacije, fotografije i priče na adresu vijesti@portal.net.hr˝

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Želite li da za vas potražimo odgovore stručnjaka i nadležnih institucija vezano za probleme koji vas muče, adresa za vaše upite je također vijesti@portal.net.hr

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo