i to čak 117 puta /

U Saboru su redom odbijani amandmani oporbe na rebalans državnog proračuna za ovu godinu

Image
Foto: PIXSELL

O rebalansu će se u Saboru glasati sutra, a to će ujedno biti i test Plenkoviće parlamentarne većine

17.6.2021.
20:00
PIXSELL
VOYO logo

Redom su odbijeni oporbeni amandmani na rebalans državnog proračuna za ovu godinu. Vlada planira povećanje prihoda za 3 milijarde kuna i rashoda za 9,4 milijarde. O rebalansu će se u Saboru glasati sutra. 

Bit će to ujedno i test Plenkovićeve parlamentarne većine s obzirom na to da su određeni HDZ-ovi partneri, poput Reformista Radimira Čačića, podršku rebalansu uvjetovali nekim lokalnim koalicijama i projektima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbijalo se 117 puta, koliko je bilo amandmana na rebalans proračuna. Najviše su ih tražili Mostovi zastupnici za niz lokalnih projekata, poput gradnje mosta u Metkoviću, ali i navodnjavanja konavoskog polja za koje su dobili odgovor da se treba raditi studija zainteresiranosti za navodnjavanje.

Zastupnici su tražili i dodatni novac za potresom pogođena područja. Jedan od prijedloga je da se uzme iz proračuna Ministarstva branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz HDZ-a poručuju da je većina stabilna te da će se rebalans proračuna sutra izglasati.

Nakon svega, zastupnici će sutra glasati o rebalansu proračuna. Za prihvaćanje je potrebno 76 ruku. Nakon što je zastupnica Reformista na izglasavanju povjerenja ministru Berošu bila suzdržana, kao moguće nove žetončiće većine spominjao se IDS, no oni to opovrgavaju.

Više o današnjem glasanju amandmana za rebalans državnog proračuna pogledajte u prilogu Ivane Franić:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo