U RIJECI ČAK 13 KANDIDATA ZA GRADONAČELNIKA: / Evo tko sve cilja na mjesto koje je Obersnel držao od 2000. godine

Image

Dosadašnji gradonačelnik Vojko Obersnel, koji je od 2000. godine mandat osvajao pet puta zaredom, najavio je povlačenje pa su mnogi vjerojatno vidjeli priliku i u tome

6.4.2021.
15:45
VOYO logo

Kako zasad stoje stvari, u Zagrebu će na lokalnim izborima 16. svibnja biti čak 14 kandidata za gradonačelnika. Mnogi će reći - previše. No, što tek reći za Rijeku, koja je brojem stanovnika sedam puta manja od Zagreba, a gdje je ulazak u izbornu utrku za mjesto gradonačelnika najavilo čak 13 kandidata. To je dvostruko više nego na prošlim lokalnim izborima 2017. godine.

Rijeka je ovoga puta zanimljivija jer je jedini od četiri najveća grada u Hrvatskoj u kojemu je od 1990-ih naovamo na vlasti neprestano bila jedna stranka - SDP. Dosadašnji gradonačelnik Vojko Obersnel, koji je od 2000. godine mandat osvajao pet puta zaredom, najavio je povlačenje pa su mnogi vjerojatno vidjeli priliku i u tome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KREĆU PRESLAGIVANJA ZA LOKALNE IZBORE: /

Bandić se bori za vlast u metropoli, Vrkić i Obersnel odustali, na Oparu ne računaju

Image
KREĆU PRESLAGIVANJA ZA LOKALNE IZBORE: /

Bandić se bori za vlast u metropoli, Vrkić i Obersnel odustali, na Oparu ne računaju

Favorit u anketama je Obersnelov zamjenik

Četrdesetak dana ostalo je do dosad najizvjesnijih lokalnih izbora u Rijeci ikad, a trenutno se sa sigurnošću mogu tvrditi samo dvije stvari. Prva je da nema baš nikakve šanse da Obersnelov nasljednik bude izabran u prvom krugu, a druga je da bi oko "putnika" za drugi krug mogle odlučivati doslovno tek stotine glasova i postotne decimale, piše Novi list.

Ankete zasad najviše šanse daju SDP-ovcu Marku Filipoviću, aktualnom Obernselovom zamjeniku. Uz njega, u anketama najbolje kotiraju Marin Miletić (Most), Josip Ostrogović (HDZ) i nezavisni Davor Štimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije četiri godine bilo je sedam kandidata

Uz spomenute, kandidature su još najavili Katarina Peović (Radnička fronta), Nikola Ivaniš (PGS), Hrvoje Burić (Bura), Nebojša Zelič (Možemo!), Vedran Vivoda (koalicija Akcija mladih/Unija Kvarnera), Moris Hranj (koalicija HSP/Domovinski pokret), Ana Blečić Jelenović (Lista za Rijeku) te još dvojica nezavisnih kandidata - Vlado Mezak i Aljoša Babić.

Na lokalnim izborima 2017. godine natjecalo se sedam kandidata, a Obersnel je u drugi krug išao s Hrvojem Burićem. U drugom krugu Obersnel je dobio 55,59 posto glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo