BESPLATNO PUNJENJE /

U rad puštena i četvrta punionica za električna vozila u Osijeku

Image

Hrvatska elektroprivreda je danas na parkiralištu Trgovačkog centra Portanova pustila u redovni pogon četvrtu ELEN punionicu za električna vozila u gradu Osijeku.

17.2.2016.
12:59
VOYO logo

Otvorenju punionice prisustvovali su Ivica Vrkić, gradonačelnik Grada Osijeka, Denis Ambruš, zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka, Srećko Kukić, pomoćnik pročelnika upravnog tijela Grada Osijeka i Saša Iličin, savjetnik direktora Trgovačkog centra Portanova. U ime Hrvatske elektroprivrede, otvorenju je prisustvovao Ivica Skorić, voditelj projekta e-Mobilnosti HEP grupe.

Postavljanje punionice u sklopu trgovačkog centra Portanova, koji je najveći trgovački centar u istočnoj Hrvatskoj realizirano je na temelju Sporazuma o suradnji na razvoju infrastrukture za punjenje električnih vozila između HEP-a i tvrtke Amplitudo d.d.  HEP je u nabavu i ugradnju punionice investirao 70.000 kuna, uz tehničku podršku Elektroslavonije Osijek, dok je TC Portanova dao pravo služnosti za parkirna mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na punionici je moguće istodobno puniti dva vozila, s načinom punjenja AC mod3 tipe2, uz vrijeme punjenja od jednog do četiri sata, ovisno o stanju baterije vozila. Punjenje je za sada besplatno, ali je moguće samo uz RFID identifikacijsku karticu. Punionica će u razvojnoj fazi projekta omogućiti testiranje tehnologije i praćenje navika korisnika radi pripreme odgovarajućeg modela naplate i kasnijeg prelaska na komercijalnu fazu korištenja punionica. 

Više pročitajte na portalu Sib.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo