DOBRA VIJEST / U poznatom trgovačkom lancu već od prosinca jeftinije meso i riba, jaja, voće i povrće

Image
Foto: Sanjin Strukic/Dusko Jaramaz/Hrvoje Jelavic/Dubravka Petric/PIXSELL

Od 1. siječnja 2019., PDV na ove kategorije proizvoda past će s dosadašnjih 25 posto na 13 posto.

29.11.2018.
10:50
Sanjin Strukic/Dusko Jaramaz/Hrvoje Jelavic/Dubravka Petric/PIXSELL
VOYO logo

Trgovački lanac Lidl Hrvatska prvi će sniziti cijene svježeg mesa i ribe, jaja, voća i povrća te dječjih pelena, i to mjesec dana prije stupanja na snagu porezne reforme.

U  sklopu izmjena zakona o porezu na dodanu vrijednost, od 1. siječnja 2019., PDV na ove kategorije proizvoda past će s dosadašnjih 25 posto na 13 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Počevši već od 1.12. ove godine, Lidl će sniziti  cijene svih navedenih proizvoda iz redovne ponude u pojedinoj kategoriji, čime će kupnja u Lidlovih  96 trgovina diljem Hrvatske biti još ugodnija i povoljnija. Lidl Hrvatska ovim je potezom još jednom  dokazao da su mu kupci, uz zaposlenike, uistinu na prvom mjestu", priopćili su iz Lidla te u nastavku dodaju:

"Proteklih 12 godina otkako posluje u Hrvatskoj, Lidl je domaćoj javnosti poznat po nekoliko stvari – po  najboljem omjeru cijene i kvalitete svojih proizvoda, po tome da predvodi trendove i po tome da brine  jednako o svojim zaposlenicima, kao i o svojim kupcima. Javnost tako zasigurno neće iznenaditi da je upravo Lidl trgovački lanac koji će prvi sniziti cijene svih proizvoda iz redovne ponude u određenim  kategorijama, kako bi na taj način dao svoj doprinos rasterećenju potrošačke košarice hrvatskih  građana."

Porezna reforma, konkretno izmjene zakona o PDV-u, donosi smanjenje PDV-a na određene kategorije  proizvoda s dosadašnjih 25 posto na 13 posto, na snagu će stupiti 1.1.2019. godine. Međutim, čak mjesec dana prije same reforme, cijene svježeg mesa i ribe, jaja, voća i povrća te dječjih pelena u Lidlu  bit će osjetno niže. Iz Lidla pozivaju sve kupce da se od subote, 1. prosinca i sami uvjere u nove, niže cijene  u svim Lidlovim trgovinama.

Svi proizvodi kojima je Lidl snizio cijenu, na policama će biti označeni  posebnom oznakom „Lidl cijena“. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo