spasio ih naručitelj / U par mjeseci se spasili od propasti: Otkrivamo tajnu uspjeha talijanske tvornice kamp-kućica iz Labina

Bili su na rubu propasti, a onda se sve okrenulo i jedan vjerni naručitelj spasio je talijansku firmu

4.2.2019.
6:30
VOYO logo

Prije nekoliko mjeseci izgledalo je da su na rubu propasti, a danas posluju s dobitkom. Talijanska tvrtka koja u Labinu proizvodi kamp-kućice digla se iz pepela, a vlasnici pritom nisu zaboravili na radnike. 

Danas rade ubrzanim tempom kako bi pokrpali preostale rupe, ali zato su dobili povišicu na plaću od 9 posto, božićnicu od 350 kuna te mjesečnu stimulaciju od dodatnih 350 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je model kućice Jasmine koja spada u liniju Prestiž. Trenutno je jako aktualna kućica Jasmina iz tog razloga što smo u 35 metara kvadratnih uspjeli staviti tri sobe te dva kupatila od kojih su dvije bračne sobe i jedna dječja soba", pojašnjava Nina Sirotić Tofetti iz CR Abitare. 

Ove mobilne kućice namijenjene najvećim hrvatskim turističkim lancima proizvodi svega osamnaest radnika u ovoj labinskoj hali. Pred nekoliko mjeseci bilo ih je četrdeset. Došli su u probleme jer je veliki naručitelj iz Italije kasnio s plaćanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znači nismo znali što će biti s nama. Jednostavno došli su kamioni, znači kako je bilo u medijima, krenulo se odvoziti materijal, mi nismo imali informacije", priča sindikalni povjerenik Edvin Mujkić.

Sindikati su smjesta reagirali, a situacija se okrenula naglavce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog toga smo i izašli u medije s informacijom da smo zabrinuti za situaciju i da se vjerojatno firma zatvara, međutim situacija se gotovo pa preko noći preokrenula", prokomentirala je Marina Cvitić iz Sindikata Istre i Kvarnera.

"Nikad nije bilo riječi o zatvaranju firme. Znači događalo se to da je trebalo doći do neke neizbježne reorganizacije", zaključit će Toffeti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju je preko noći preokrenuo jedan vjeran naručitelj koji je u najtežem trenutku naručio veliku količinu mobilnih kućica i tako spasio labinski pogon i desetke radnih mjesta. 

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo