U MEĐIMURJU OBOLJELA ŽENA OD COVIDA-19: / 'U tijeku su epidemiološki izvidi kako bi se utvrdili kontakti te osobe'

Image
Foto: Međimurska županija/Vjeran Žganec Rogulja

U Međimurskoj županiji je potvrđen novi slučaj zaraze koronavirusom, u pitanju je žena

14.4.2020.
11:51
Međimurska županija/Vjeran Žganec Rogulja
VOYO logo

U 11 sati počela je konferencija za novinare Stožera Civilne zaštite Međimurske županije gdje je potvrđen novi slučaj koronavirusa. "Tijekom produženog vikenda imali smo jako dobru epidemiološku situaciju. Sva testiranja bila su negativna. No, danas ujutro potvrđeno je da imamo novu pozitivnu osobu. Riječ je o ženskoj osobi, 1965. godište. Hospitalizirana je na Odjelu infektologije čakovečke bolnice. To je ukupno osma pozitivna osoba u Međimurju, a dvije osobe su ozdravile", rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec.

"Danas kreću kontrolna testiranja za četiri osobe koje su zaražene koronavirusom unutar iste obitelji. Nadamo se da će ti nalazi biti negativni", rekao je, javlja eMeđimurje. Dodao je da su zadnjih dana u novoj strategiji borbe protiv koronavirusa, što se posebno odnosi na zaštitu domova za starije osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
LAUC O VAŽNOM OTKRIĆU KOJE SE TIČE I HRVATSKE: /

'Vjerojatno ćemo se svi zaraziti prije razvoja cjepiva, ali nema razloga za paniku'

Image
LAUC O VAŽNOM OTKRIĆU KOJE SE TIČE I HRVATSKE: /

'Vjerojatno ćemo se svi zaraziti prije razvoja cjepiva, ali nema razloga za paniku'

Utvrđuju kontakte

Dr. med. Višnja Smilović govorila je o novom slučaju zaraze. "Obavijest smo dobili danas ujutro, a sada su u tijeku epidemiološki izvidi kako bi se utvrdili kontakti te osobe, a detalje ćemo znati sutra." Ponovo je apelirala na poštivanje mjera, spomenuvši primjere da se samoizolacija krši i unutar kuća.

Ravnatelj čakovečke bolnice, doc. dr. sc. Tomislav Novinščak rekao je da je zaražena osoba izolirana na infektološkom odjelu. "Svi zdravstveni radnici s današnjim danom su na raspolaganju, imamo dovoljno zaštitne opreme i ovim putem zahvaljujemo svim donatorima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kršenja samoizolacije

Načelnik Stožera Josip Grivec je rekao kako je utvrđeno 60 kršenja samoizolacije te je zamolio da se prestane s tim. Također, izvijestio je da 385 osoba nije imalo propusnice.

"Dvije ili više jedinica lokalne samouprave mogu potpisati sporazum, poslati ga nama, a mi ćemo proslijediti Nacionalnom stožeru. Na taj način će se građanima bar malo olakšati kretanje", dodao je Grivec. Kako je rekao Grivec, lov i ribolov su u potpunosti zabranjeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo