stanje na cestama /

U Lici i Gorskom Kotaru pada snijeg, vozačima se savjetuje da ne idu na put bez zimske opreme

Image
Foto: HAK

Zbog niskih temperatura moguća je i poledica

2.12.2020.
10:36
HAK
VOYO logo

U Lici, Gorskom kotaru, dijelu središnje Hrvatske, Istre i Hrvatskog primorja mjestimice pada snijeg. Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, a zbog magle vidljivost je smanjena ponegdje na cestama u unutrašnjosti, stoji u izvješću o stanju na cestama Hrvatskog autokluba (HAK).

Zbog niskih temperatura moguća je i poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na većini državnih cesta u Lici i Gorskom kotaru i dijelu Karlovačke i Zadarske županije, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo II i državne ceste DC1 Vaganac-Korenica-Udbina-Gračac-Knin te DC3 Zdihovo-Kupjak-Delnice-Gornje Jelenje-Kikovica vladaju zimski uvjeti.

Zbog prometne nesreće zatvorena je autocesta A2 Zagreb-Macelj između čvorova Zabok i Sveti Križ Začretje u oba smjera, a autocesta  A7 Sveti Kuzam-Šmrika zatvorena je zbog olujnog vjetra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Snijeg zabijelio autocestu A1 i otežao promet, vozači stavljaju lance na automobile

Image

Snijeg zabijelio autocestu A1 i otežao promet, vozači stavljaju lance na automobile

Privremena zabrana i ograničenje prelaska preko graničnih prijelaza

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8) i lokalna cesta Križišće-Kraljevica (LC58107).

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na cestama u Lici, Gorskom kotaru i dijelom u Karlovačkoj i Zadarskoj županiji.

Stožer civilne zaštite donio je odluku kojom se privremeno ograničava/zabranjuje prelazak osoba preko svih graničnih prijelaza. Odluka je na snazi do 15. prosinca 2020.

Putnicima koji dolaze neposredno iz država i/ili regija članica Europske unije, a koje se  nalaze na zelenoj listi ne trebaju predočiti negativan PCR test na koronavirus ako ne pokazuju znakove bolesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi ostali putnici koji, neovisno o državljanstvu, dolaze u Republiku Hrvatsku iz država koje se ne nalaze na zelenoj listi moraju predočiti predočiti negativan nalaz PCR testa na SARS-CoV-2 koji nije stariji od 48 sati (računajući od vremena uzimanja brisa do dolaska na granični prijelaz ili obaviti PCR testiranje odmah po dolasku u Hrvatsku (o vlastitom trošku), uz obvezu samoizolacije do prispijeća negativnog nalaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo