Očekuje nas pola metra novog snijega!

Snijeg je u nedjelju zasuo i južnu i kontinentalnu Hrvatsku. Iako je najniža temperatura od -12 zabilježena na Zavižanu, -7 izmjereno je u Pazinu i Udinama.

10.2.2013.
9:58
VOYO logo

Cijela Hrvatska je pod snijegom. Padalo je i u Dubrovniku, i Šibeniku, i Trogiru, a najhladnije je jutros bilo u Pazinu, gdje je izmjereno minus sedam stupnjeva. Na Zavižanu je pak izmjereno -12.

U Delnicama i Ogulinu napadalo je novih 10 centimetara snijega, vozi se otežano na cestama u svim dijelovima zemlje. Snijeg otežava promet u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji i u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a zabijelilo je i na Hvaru, Omišu te Makarskom primorju. Zbog olujnog vjetra vrijedi zabrana prometovanja između Senja i Karlobaga autobusima na kat i motociklima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Snijeg otežava promet u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Vozače upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme", istaknula je Sandra Pučić iz Hrvatskog autokluba.

Snijeg prestaje poslijepodne, no...

"Snijeg će poslijepodne u potpunosti prestati u cijeloj zemlji, no moramo se pripremiti na novi snježni nalet i to već idući tjedan", upozorava Ankica Stojanović iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od utorka do četvrtka snijeg bi trebao padati svaki dan i vjerojatno će se snježni pokrivač povećavati iz dana u dan desetak centimetara, možda i više. Znači da bi opet tamo negdje potkraj četvrtka moglo biti i blizu pola metra snijega", kazala je Stojanović.

Ukoliko ste pak snimili fotografije snijega te snježnih radosti, slobodno ih pošalite na adresu vijesti@portal.net.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo