U KOJOJ TO HRVATSKOJ PLENKOVIĆ ŽIVI? / Vlada ponosno objavila spot za predsjedanje EU-om, ovu patetiku je teško nadmašiti

Image
Foto: Screenshot

Očekivano, u propagandnom spotu ističu se ljepote Hrvatske i dostignuća hrvatskih ljudi, no je li Vlada ipak pretjerala?

10.1.2020.
18:30
Screenshot
VOYO logo

"Sjećam se podijeljene Europe i Hrvatske same na grubom moru, ali vratili smo se kući i naš put tek počinje", govori ribar Frano na početku službenog spota predsjedanja Hrvatske Europskom unijom.

U spotu su prikazani su ribarski brodovi, galebi kako lete nad morem i dupin. Prikazane su i brojne hrvatske ljepote, od mora, ribarskih brodova, životinja, planina, do vinograda uz Dunav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U spotu se vidi i pogon Mate Rimca u Svetoj Nedjelji i njegovi automobili. Tu je i Rijeka, koja je Europska prijestolnica kulture 2020., Nikola Tesla, globalno zatopljenje, a pojavljuju se i hrvatska nogometna reprezentacija i Luka Modrić.

Uz godinu rođenja svakog od protagonista koji govori, istaknuta je i zašto je ta godina važna za EU, pa je tako ribar Frano rođen iste 1957. kada je i stvorena preteča EU, odnosno Ekonomska zajednica za ugljen, naftu i čelik, djevojčica Klara je rođena 2013. kada je i Hrvatska ušla u europsku obitelj, Nina je rođena 1987, kada je potpisan Jedinstveni europski akt, a te godine je pokrenut i Erasmus. Schengenski prostor, iz 1995. personificiran je u Dori i Ivanu. Mia pak skreće pozornost i na najveće proširenje 2004.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo