U koaliciju ćemo s onima koji prihvate naš program

'Mi ćemo u prvi plan staviti snažnu industrijsku politiku koju Hrvatska nikada nije kreirala. Godinama se pričalo o monetarnoj i fiskalnoj politici dok je industrijska ostajala po strani.

16.11.2011.
16:05
VOYO logo

"Hrvatska ekonomska inicijativa od drugih se razlikuje po tome što su svi koncentrirani na podjele i ideologije dok smo mi usmjereni na rješavanje konkretnih gospodarskih problema i na veliki posao koji u Hrvatskoj treba napraviti. Dakle, ne zanima nas lijevo niti desno", kazao je Jurčić.

Nije isključeno koaliranje ni s HDZ-om ni Kukuriku koalicijom

Iako je istupio iz SDP-a Jurčić ne isključuje mogućnost koaliranja s Kukuriku koalicijom. No, ističe kako je ipak najvažnije da se prihvate neke smjernice iz njihovog programa. U suprotnom, ništa od koaliranja. Isto, kaže, vrijedi i za koaliciju s HDZ-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo pristup prema programu, a ne prema koalicijama. Važno nam je da se u skladu s našim zahtjevima organizira državna uprava. Ne smiju se zapošljavati podobni ljudi već profesionalci. To su između ostalog naši uvjeti za sudjelovanje u vlasti i ako se to ne izvrši mi ostajemo u oporbi", tvrdi Jurčić.

'Razvit ćemo snažnu industrijsku politiku'

Zna se što se u Hrvatskoj smatra za brak i što ja smatram brakom. To je zajednica između muškarca i žene.Kada je u pitanju gospodarstvo Jurčić ima jasan stav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi u Hrvatskoj imamo prividnu makroekonomsku stabilnost. Guraju se u prvi plan monetarna i fiskalna politika, a gospodarstvo se godinama niti ne spominje. Dakle, mi ćemo u prvi plan staviti snažnu industrijsku politiku koju Hrvatska nikada nije kreirala", kazao je Jurčić.

Za kraj je iznio i svoj stav o legalizaciji homoseksualnih brakova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zna se što se u Hrvatskoj smatra za brak i što ja smatram brakom. To je zajednica između muškarca i žene. No, ljudska prava su nešto sasvim drugo i svakome treba omogućiti da živi slobodno i bude ono što jest", zaključio je Jurčić.

Što nam je još rekao Ljubo Jurčić pogledajte u videointervjuu za Danas.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.youtube-nocookie.com/v/xVRE6-M_0jo?version=3&hl=en_US

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo