Dobra investicija /

U karlovačkoj bolnici sada za tri sata obave ono što bi inače trajalo nekoliko dana

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Dio je to projekta, financiranog iz EU, kojim je za 19 milijuna kuna nabavljena oprema, a za 16 milijuna izvedeni radovi

19.10.2018.
16:32
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

"Ovo je ogroman novac, gotovo 36 milijuna kuna, koji je jako dobro uložen i uz vrhunski kadar, sigurno da se olakšava svaki oblik rada u medicini. Za mene kao laika, ovo je uistinu revolucionarno jer kada se sam staviš u poziciju pacijenta, najgore je kada se dugo vremena ne može otkriti što je problem, a nakon toga je najveći šok ležati u bolnci. Normalno je da je za nešto to potrebno, ali logika dnevne bolnice upravo je suprotna: pacijent je u središtu i oko njega se odrađuje sve što treba, bila to dijagnostika, neki manji operativni zahvati ili terapija. Na primjer: pacijent kojeg smo vidjeli sada na otorinolaringologiji, došao je na svega tri sata, “stara” bolnica, držala bi ga ovdje dva, tri, četiri… dana, čime bi se sigurno opterećivala sama bolnica; troškovi i sve ostalo", izjavio je župan Damir Jelić nakon današnjeg obilaska novouređenih dnevnih bolnica u Općoj bolnici Karlovac.

Dio je to projekta, financiranog iz EU, kojim je za 19 milijuna kuna nabavljena oprema, a za 16 milijuna izvedeni radovi pa tako uređeno i opremljeno čak 10 dnevnih bolnica – ginekološka, pedijatrijska, neurološka, radiološka, onkološka… – te četiri operacijske dvorane za operativne zahvate jednodnevne kirurgije. Sve je to napravljeno u zadanim rokovima, do 30. lipnja, a kako su dnevne bolnice već počele raditi, po riječima ravnatelja Ervina Jančića, “tiha reklama” samih pacijenata dovela je u Opću bolnicu Karlovac i nove pacijente, ne samo iz Karlovačke županije, piše KA portal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stižu pacijenti na pregled, pretragu, obradu, terapiju ili manji operativni zahvat iz Otočca, Jamničke Kiselice, dijelova Zagreba… Usmena predaje se prenosi i možemo se pohvaliti da uživamo povjerenje šireg kruga pacijenata",kazao je Jančić.

Bolnica je posljednjih godina obnovila i uredila i zgradu i mnoge odjele, ali svoj red još čekaju oni za dijalizu, pulmologiju, psihijatriju, patologiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo