premašen prošlogodišnji rekord / U Istri plaže i dalje pune: tromilijuntog turista dočekuju 20 dana ranije nego lani

Plaže na Jadranu još su pune iako je danas 1. rujna. Tome je zasigurno kumovalo izuzetno toplo ljeto, ali i produljenje sezone sve boljom ponudom u odmorištima diljem obale. Među mnogim ovogdišnjim rekorderima bit će Istra

1.9.2015.
19:08
VOYO logo

Rovinj - šampion hrvatskog turizma ni ove godine nije razočarao. Već sada se može reći da je premašen prošlogodišnji rekord, kako u dolascima, tako i po broju noćenja.

"Do sada smo ostvarili 2 milijuna i 750.000 noćenja. Za nekih 15-ak dana očekujemo i tromilijunuto noćenje, što bi se ostvarilo tjedan dana ranije nego prošle godine", rekla je Odette Sapač, direktorica Turističke zajednice Rovinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U hotelima i kampovima traži se ležaj više, a otvoreni će biti sve do kraja listopada.

Lijepim vremenom i Poreč je uskočio u posezonu. Najprije je predsezona s 5 do 7 posto više turista nego lani dala naslutiti da će i sezona biti dobra. A onda se dobra sezona samo pretopila u isto tako dobar početak posezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi očekujemo u narednih 5-6 dana prvog trimilijunitog putnika i to je negdje 20 dana prije nego lani. Do kraja godine očekujemo 3 i pol milijuna dolazaka što je prvi put u povijesti Istre i prvi put više od 23 milijuna noćenja", izjavio je Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istre.

Prošla godina bila je rekordna, no kako ovogodišnje računice pokazuju, rekord će se i oboriti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvih 15 dana u 9. mjesecu je logičan i produženi nastavak 8. mjeseca. Vjerujemo da će mjesec biti izuzetno dobar i očekujemo za nekoliko postotaka bolji mjesec u odnosu na rekordni lanjski", dodao je Ivošević. 

Slobodnih soba u Poreču samo je nekoliko i to na dnevnoj bazi, pa ne čudi što je već u sezoni broj noćenja veći za 10 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na službene brojke još malo će se pričekati, ali 2015. hrvatskom turizmu je ljestvicu postavila visoko.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo