U HRVATSKOJ JE POTVRĐEN OSMI SLUČAJ KORONAVIRUSA: / Riječ je o kćeri zaraženog muškarca iz Rijeke, EU podigao rizik s umjerenog na visoki

Image
Foto: Pixsell

U Kini je do sada zabilježeno 80.026 potvrđenih slučajeva. Broj umrlih od izbijanja zaraze u Kini je potkraj nedjelje dosegao 2912

2.3.2020.
7:50
Pixsell
VOYO logo

Iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu, potvrđena je još jedna oboljela osoba novim koronavirusom, što znači da je do sada u i Hrvatskoj potvrđeno osmero oboljelih. Osma oboljela osoba od koronavirusa je kći zaraženog muškarca iz Rijeke.

Petero osoba iz Rijeke kod kojih je potvrđena infekcija korona virusom, članovi su šire obitelji, svi su odrasle osobe i u izolaciji su, rečeno je u ponedjeljak na redovnoj konferenciji za novinare u županijskoj upravi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica županijskog Stožera za zarazne bolesti Đulija Malatestinić rekla je da je troje oboljelih, s blagim simptomima bolesti, smješteno na riječkoj Klinici za infektivne bolesti, dok je dvoje u samoizolaciji u vlastitim stanu, odvojeno, te su pod nadzorom i u kontaktu s epidemiologom.

Europska unija podigla je danas oko podneva rizik od koronavirusa s umjerenog na visoki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KORONAVIRUS HARA I AMERIKOM: /

Druga žrtva koronavirusa u državi Washington, New York potvrdio prvi slučaj zaraze

Image
KORONAVIRUS HARA I AMERIKOM: /

Druga žrtva koronavirusa u državi Washington, New York potvrdio prvi slučaj zaraze

Prvi zaraženi bio u Parmi

Prvi oboljeli muškarac se vratio s rada u talijanskoj Parmi, a virus je potvrđen kod njegove supruge i šogora, koji su srednje životne dobi, između 50-te i 60-te godine života. Druge dvije osobe, kćeri prvooboljelog i šogora, imaju između 20 i 30 godina.

Po riječima Đulije Malatestinić, aktivno se obrađuju svi kontakti oboljelih osoba i provode se protuepidemiološke mjere, a sad je pod nadzorom epidemiologa oko 150 ljudi u Primorsko-goranskoj županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U riječkoj bolnici zabranjeni su posjeti bolesnicima, a Malatestinić je pojasnila da je riječka bolnica tzv. akutna bolnica te je dobro da se bolesnici, od kojih su neki podvrgnuti složenim zahvatima, ne izlažu mogućoj zarazi izvana.

Za sada nema apsolutnih zabrana okupljanja, nego se apelira na sudionike i organizatore da se osobe koje dolaze s rizičnih područja suzdrže od odlaska na takva okupljanja, naglasila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, uz osmero zaraženih u Hrvatskoj, kako je objavljeno u nedjelju još je i 1647 osoba pod nadzorom zbog sumnje da su bili u konatkatu sa zaraženim osobama ili na područjima zaraze.

Dobre vijesti iz Kine: Oštar pad broja novih slučajeva zaraze

U kineskoj središnjoj provinciji Hubei, epicentru epidemije koronavirusa koji se odatle proširio po cijeloj zemlji i svijetu, u nedjelju je prijavljeno manje od 200 slučajeva novih infekcija, prvi put od siječnja. Hubei je u nedjelju imao 196 novih potvrđenih slučajeva, što je znatno manje od 570 slučajeva dan ranije, te najmanje od 24. siječnja, izvijestila je Nacionalna zdravstvena komisija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na toliki pad najviše je utjecao pad broja novih slučajeva u glavnom gradu provincije Wuhanu, koji je prijavio 193 nove zaraze, najmanje od 26. siječnja. Sveukupno, središnja Kina imala je 202 nova potvrđena slučaja, što je najmanje od 22. siječnja.

S tim brojem, u Kini je do sada zabilježeno 80.026 potvrđenih slučajeva. Broj umrlih od izbijanja zaraze u Kini je potkraj nedjelje dosegao 2912, što je za 42 više nego prethodnog dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo