U GORSKOM KOTARU PALA TUČA VELIČINE TENISKE LOPTICE! / Meteorolozi u idućim satima očekuju daljnje razvijanje olujnih sustava

Image

Zabilježena su ekstremno velika zrna tuče za naše područje

11.6.2019.
21:47
VOYO logo

U utorak navečer Gorski kotar je poharalo nevrijeme praćeno pljuskovima i tučom. Fotografije leda, odnosno, tuče veličine teniske loptice prenijeli su Istramet.hr i Neverin.hr. Jako grmljavinsko nevrijeme razvilo se u kasnim poslijepodnevnim satima na sjeveru Gorskog kotara, nastavno na slovenske grmljavinske ćelije, piše portal Neverin.hr. Zabilježena je iznimno velika grmljavinska aktivnost na užem području, a zabilježena su i ekstremno velika zrna tuče za naše područje!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevrijeme je stiglo iz Slovenije gdje je tuča izazvala velike probleme kao i u Gorskom kotaru. Kako pišu lokalni mediji, bila je veličine teniske loptice. Najgora je bilo u Igu gdje su padale prave ledene gromade, izvještava portal 24ur.com. Tuča je zasigurno uzrokovala ogromne štete, a nadležne službe uslijed velikih količina oborina u kratkom vremenskom roku upozoravaju i na mogućnost pojave bujica. Prema pisanju lokalnih medija, meteorolozi očekuju nastavak razvoja olujnih sustava i u idućim satima. No, jako nevrijeme zahvatilo je i Njemačku gdje je bilo razorne tuče obilnih oborina i olujnog naleta vjetra, a najpogođeniji je bio München.

Image
[VIDEO] POGLEDAJTE KAKVO NEVRIJEME JE POHARALO ISTRU: /

Padala je tuča veličine lješnjaka!

Image
[VIDEO] POGLEDAJTE KAKVO NEVRIJEME JE POHARALO ISTRU: /

Padala je tuča veličine lješnjaka!

Velika materijalna šteta

Na autocesti A6 u tunelu ROŽMAN BRDO promet se vodi jednom prometnom trakom u oba smjera zbog zaustavljenih vozila. Vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h zbog žestoke oluje (tuča). Kako izvještava Neverin, zabilježene su štete na automobilima i krovovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jaka grmljavinska ćelija oko 21 sat nalazi se na području Ogulina i Karlovca. I dalje se bilježi velika grmljavinska aktivnost. Grmljavinski pljusak približava se i varaždinskom području.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo