U Francuskoj poginuo naš najperspektivniji alpinist

Pripadnici francuske gorske službe spašavanja pronašli su u srijedu u francuskim Alpama kod Mont Blanca tijela dvojice alpinista.

17.3.2011.
15:48
VOYO logo

Kako se neslužbeno doznaje, poginuli su Toni Roso iz Makarske i Igor Skender iz Beograda. Radi se o najperspektivnijem hrvatskom alpinistu, članu HGSS-a i jednom od najboljih srpskih alpinista mlađe generacije.

Tijela su pronađena na visini od 3.100 metara, a prema riječima policije u Chamonixu, u tijeku je očevid i istraga koja bi trebala utvrditi uzrok njihova stradavanja. Još nije poznato jesu li pali sa stijene ili je uzrok nešto drugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuski mediji navode da postoje svjedoci koji su ih u utorak vidjeli žive na sredini staze kojom su se kretali po planini.

Pročelnik HGSS - Makarska Stipe Bušelić je za Hinu potvrdio da su kasno sinoć primili vijest o nesreći. Po njegovim riječima Roso je u francuskim Alpama bio s dva alpinista iz Srbije s namjerom da ispenju neki smjer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znamo još ni smjer penjanja ni stijenu, znamo samo da se radi o Chamonixu i da su na uspon otišli Toni i jedan od srpskih alpinaca, a drugi je zbog žuljeva odustao od penjanja. S tim kolegom još nismo uspjeli uspostaviti kontakt, a od njega bi mogli dobiti najtočnije informacije", kazao je Bušelić i napomenuo da HGSS preko francuskih kolega pokušava dobiti više informacija, ali je kazao da je protekla dva dana u tom dijelu Alpa bila velika mećava koja je gotovo onemogućila pristup tom području.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo