U dječjim kašicama u dm-u nađeno staklo, povlače se iz trgovina u Hrvatskoj

Ministarstvo poljoprivrede je obavijestilo potrošače o povlačenju i opozivu Alnaturine EKO kašice za djecu "Bundeva-krumpir-komorač" pakiranja od 190 grama, s rokom trajanja do 17.10.2014. godine

25.3.2013.
16:31
VOYO logo

"Iz EU RASFF-a, dana 22. ožujka 2013. godine zaprimljena je hitna obavijest o povlačenju i opozivu proizvoda s tržišta EU iz razloga što je u istom utvrđena prisutnosti komadića stakla u Njemačkoj. Uvoznik u Republiku Hrvatsku, tvrtka DM-drogeriemarkt d.o.o., poduzeo je dobrovoljne mjere povlačenja proizvoda s tržišta i opoziva od strane potrošača", navodi se u priopćenju Ministarstva poljoprivrede.

Nije jasno zašto je Ministarstvo obavijest na svoju web stranicu postavilo tek danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

dm: Provjerite jeste li kupili sporni proizvod

Na stranicama DM-a obavijest o povlačenju objavili su u subotu, te su naveli da je sporna serija eko kašica isporučena i u Hrvatskoj.

U Hrvatsku je također isporučena serija s navedenim rokom trajanja. Iako je dm većinu isporučenih staklenki odmah povukao iz prodaje, moguće je ipak da je nekoliko staklenki kupljeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Molimo kupce da provjere jesu li kupili Alnatura EKO kašicu 'Bundeva-krumpir-komorač' 190 g s rokom trajanja do 17.10.2014. Ukoliko je netko kupio navedeni proizvod, molimo da ga vrati u najbližu prodavaonicu dm-a, gdje će mu biti osiguran zamjenski proizvod ili povrat novca", navodi se u priopćenju dm-a koji se ispričao kupcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo