HEP PALI TOPLANE / U domove 120 tisuća građana napokon stiže grijanje: 'Hladno još dva dana, a onda dolazi zatopljenje'

Uključivanje grijanja u zgradama i službeno označava početak jesensko - zimske sezone

1.10.2018.
9:00
VOYO logo

Zbog neuobičajeno hladnih noći dio građana već je uključio grijanje, no oni koji žive u zgradama u kontinentalnom dijelu Hrvatske to će moći tek danas, kada HEP pali toplane i kreće s opskrbom toplinske enegije. 

Uključivanje grijanja u zgradama i službeno označava početak jesensko - zimske sezone. I dok neki HEP-u zamjeraju kasno paljenje, drugi se već brinu oko toga hoće li im ponovno poskupjeti računi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Noćne temperature koje su se opasno  približile ništici natjerale su građane na prve bliske susrete s radijatorima i termostatima. Problem hladnoće riješit će se danas, puštanjem u pogon HEP-ovih toplana, no građane i dalje muče razdjelnici kao i svote koje su ispisane na njihovim računima. 

Snalaze se na sve moguće načine

Poskupljenja ove godine nisu ni najavljena, no građani u to nisu uvjereni pa na sve načine pokušavaju doći do ušteda. Mnogi stoga griju samo dijelove stana ili kuće. No, to nije uvijek moguće, pogotovo kod većih obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dim koji će se vidjeti iz dimnjaka toplana znak je za više od 120 tisuća građana da u njihove domove napokon stiže toplina. Iako se tijekom dana još može izdržati temperature tijekom noći više sliče zimskim nego jesenskim. 

"Ovo su bile iznadprosječno niske temperature, za pet stupnjeva niže nego inače. Hladno će biti i sljedeća dva dana, onda vidimo malo zatopljenje no noći će i dalje biti dosta svježe", najavila je meteorologinja Željka Pogačić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve dubljim ulaskom u jesen, a kasnije i zimu mnogi će sa sjetom gledati na ovu svježinu, posebice kada na vrata pokucaju prave zimske hladnoće i zimski računi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo