na temperaturi plus 30 / U desetak zagrebačkih vrtića nema klime, djeca se znoje, no gradske čelnike to ne brine previše!

Temperatura plus 30 - a u 10-ak zagrebačkih vrtića nema klime! Da se djeca znoje - gradske čelnike ne brine previše: poručuju - uvjeti su optimalni, a nigdje ne piše da vrtići moraju imati klimu

14.7.2015.
19:00
VOYO logo

Sunce prži - a na gornjem katu vrtića Lanište klime nema. Mnoga djeca i roditelji u tome baš ne uživaju. Ni u većini vrtića Milana Sachsa u Folnegovićevom naselju - klime nema. Prostorija gdje su jaslička djeca hladi se spuštanjem roleta, hodnici otvaranjem prozora. 

"Nastojimo s djecom biti unutra dok su vrućine, ne žale se ni djeca jer stvarno im dajemo sve da bude lijepo", kazala je odgajateljica Branka Patafta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da im po ljeti dolazi samo oko 150 djece - što je trećina ukupnog broja - sve ih ipak mogu smjestiti u prostorije koje imaju klimu. Bude li potrebe, kažu - uređaja će nabaviti još. 

"Nismo dobili nijednu protužbu roditelja ni odgojitelja, a pokaže li se dalje da će biti ovakve temperature, sigurno da ćemo i ti napraviti", kazala je Gordana Lešin, ravnateljica vrtića Milana Sachsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zagrebu ima barem 10-ak vrtića koji klimu uopće nemaju - no gradske čelnike to ne zabrinjava previše. 

"Tamo gdje treba klima postoji, gdje ne treba ne postoji - mikroklimatski uvjeti su dobri. Bi li u svakom vrtiću trebala biti klima - nije potrebno da u svakom vrtiću bude klima", izjavio je pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo najbolje vrtiće u ovom dijelu Europe, u Hrvatskoj ispred svih, bez obzira - neki nemaju klimu, dovedite sve koji se žale, ja ću ih primiti", dodaje gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

U Osijeku su problem riješili ovako - od 26 vrtića ljeti radi samo 11 u kojima imaju klime jer - znaju kakva su djeca kad im je vruće. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo