doživjeli su veliki stres / U Arenu pristižu pacijenti iz potresom pogođenih područja: 'Dajemo im svu psihološku pomoć koja je potrebna'

U stacionar Arene Zagreb stigli su i pacijenti iz oštećenih bolnica s područja Petrinje i Siska

30.12.2020.
20:00
VOYO logo

Ispred Arene gdje pacijenti stižu u danu u kojem bilježimo 1850 novozaraženih, bio je naš Matija Mlinarić, a o tome koliko je ljudi stiglo iz pogođenih područja, razgovarao je s koordinatorom stacionara Arena Zagreb Davorom Vagićem.

Otkuda dolaze pacijenti, Vagić odgovara: ''Trenutno imamo 41 pacijenta u stacionaru Arena Zagreb koji je dio KBC-a Sestre milosrdnice, 20 pacijenata koji su došli jučer tijekom popodneva i tijekom noći iz Sisačke bolnice i dijelom iz bolnice u Petrinji sukladno dogovoru s ministrom Berošem. Mi ih zbrinjavamo kako treba i dalje u suradnji normalno s dvije ustanove s kojima mi jako puno surađujemo, a to su KB Dubrava i Klinika za infektivne bolesti, a stacionar Arena Zagreb najnormalnije radi'', rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Pacijenti zbrinuti /

U potresu oštećena i Opća bolnica Sisak: 'Sa zgrade uprave i sa stare bolničke zgrade je otpala fasada'

Image
Pacijenti zbrinuti /

U potresu oštećena i Opća bolnica Sisak: 'Sa zgrade uprave i sa stare bolničke zgrade je otpala fasada'

Pacijenti, kaže, osim što boluju od COVID-19, proživjeli su i veliki stres. ''To je stres od razornog potresa koji je pogodio bolnice u kojima su oni bili smješteni, naravno da su svi naši djelatnici i doktori i sestre uključeni u razgovore i psihološku pomoć našim pacijentima. S druge strane, i rodbina koja se interesira oko toga na neki način je dodatan poticaj za naše pacijente. Apsolutno smo svjesni velikog stresa koji su naši pacijenti proživjeli i dajemo im svu psihološku pomoć koja je potrebna jer je jasno da su zabrinuti oko svojih domova, mjesta''.

Idu li stvari na bolje što se tiče broja zaraženih, Vagić kaže: ''Možemo reći da vidim određeno svjetlo na kraju tunela i mogu reći da sam oprezni optimist, ali uz samo jednu stvar koja je jako bitno, a to je da se držimo mjera za blagdane kriznog stožera i onda ako se ćemo se toga držati i ako se ove brojke nastave, onda ćemo možda imati malo razloga za optimizam'', rekao je Vagić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike