Tvrdi da je zbog FINA-e ostao bez 43.700 kn!

Nakon što mu je FINA poslala pogrešne podatke o jednoj tvrtki, te mu je sve to ujedno i naplatila, Vlado Šegon iz Pule ostao je, zbog te pogreške, bez 43.

7.7.2011.
11:08
VOYO logo

Revoltiran načinom na koji FINA provodi ovrhe nad brojnim građanima koji tako ostaju bez punog iznosa plaća i mirovina, pa čak i bez dječjih doplataka i naknada za nezaposlene, Vlado Šegon iz Pule odlučio je ukazati kako u isto vrijeme FINA navodno neodgovorno djeluje.

Tako je ispričao slučaj iz 2009. godine, kada je njegova firma Adriana Nautica oštećena zbog pogrešnih podataka FINA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Prije nego što sam ušao u poslovni odnos tražio sam podatke od FINA-e za jednu tvrtku iz Zagreba i dobio sam informacije da je ta firma u zadnje tri godine ostvarila promet 17, 18 i 25 milijuna kuna, da ima 11 zaposlenih i da na žiro računu ima više od pola milijuna kuna'', veli Šegon, koji je ohrabren visokim ocjenama FINA-e odlučio s tom tvrtkom sklopiti posao te joj isporučiti robu u vrijednosti oko 43.700 kuna.

''Dogovor je bio da plate u roku 15 dana. No, nisu to učinili pa sam ih nazivao i dobivao razne isprike, da bih uskoro otkrio da su se preselili, a telefoni i e-mailovi su postali nedostupni. Kasnije sam saznao da oni na takav način i inače posluju, da su već promijenili nekoliko adresa i da su već tada bili u blokadi više od 5 milijuna kuna!'', ispričao je Šegon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Glas Istre je dodao da ovo nije prvi put da FINA daje podatke koji nisu točni, te ističe bizarnost prema kojoj banke koriste FINA-inu bazu podataka za davanje kredita.

''U svojim izvještajima Fina se, doduše, ograđuje da ne odgovara za točnost podatka, ali zašto onda pruža te usluge i još ih k tome naplaćuje oko 300 kuna po izvještaju, što nije mali novac, posebice ako podaci nisu točni?'', pita se Šegon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obratio se Trgovačkom sudu u Zagrebu, no rekli su mu da mora potražiti pravnu pomoć. Upozorava da sud uopće nije reagirao i da tvrtki nisu oduzeli ni matični broj te da i danas u sudskom registru piše da je firma aktivna. Šegon je zatim podigao kaznenu prijavu protiv vlasnika tvrtke, ali policija mu nije ušla u trag jer je, kako je saznao, pobjegao u Srbiju. Protiv firme je pokrenuo ovršni postupak, ali otkrio je da je jedan u nizu onih kojima je ova zagrebačka tvrtka ostala dužna.

Vezani članak:

arti-201107060509006 arti-201107020222006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo