slučaj luke kovača / 'Tužba se može smatrati isključivo kao ozbiljna pogreška Sveučilišta, ovime su pokazali da će sve moguće probleme tako rješavati'

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

'Mislim da bi se rektor trebao barem ispričati za nemir i stres koji je ova tužba prouzročila Luki i njegovoj obitelji'

18.12.2017.
21:29
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Prošlu srijedu Sveučilište u Zagrebu povuklo je tužbu protiv studenta Luke Kovača, zaključeno je na sastanku rektora Damira Borasa s predsjednikom Studentskog zbora Nediljkom Jerkovićem i studentskom pravobraniteljicom Barbarom Šimić

PROČITAJTE VIŠE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jerković i Šimić razgovarali su u utorak s Kovačem te ustvrdili da "u njegovu istupu nije bilo loše namjere", što je rektor prihvatio.

Studentski zbor Hrvatskih studija smatra pak kako se radi o zastrašivanju studenata i vjerojatno su na tragu nečega. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekivali smo ovakav ishod jer tužba nije trebala biti ni podignuta. Mislim da bi se rektor trebao barem ispričati za nemir i stres koji je ova tužba prouzročila Luki i njegovoj obitelji", službeno je mišljenje koje je donio Studentski zbor Hrvatskih studija.

Tuženi Kovač nije htio komentirati tužbu, no njegova odvjetnica Vanja Jurić komentirala je kako se ovaj postupak može komentirati isključivo "kao ozbiljnu pogrešku Sveučilišta".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puno je važnije što je Sveučilište ovim pokazalo da ne cijeni rad studentskih tijela i da je moguće probleme odlučilo rješavati korištenjem svoje pozicije moći. To svakako nije poruka koju najviše obrazovne ustanove trebaju slati", nadodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo