HENDRIX NAŠE GENERACIJE / Tužan epitaf Jeffu Buckleyju

Image

Povodom 15. obljetnice izlaska "Gracea" stiže nam bogata retrospektiva karijere beskrajno talentiranog kantautora.

27.3.2009.
17:06
VOYO logo

U povodu 15. rođendana "Gracea", jedinog albuma istinski neprežaljenog Jeffa Buckleyja, njegova je majka za lipanj pripremila fantastičnu CD/DVD retrospektivu "Grace Around the World".

Sve pjesme s jedinog službenog izdanja "Hendrixa naše generacije", kako je Buckleyja opisao jedan britanski kritičar, uvrštene su u dosad neobjavljenim verzijama snimljenim na koncertima ili radijskim nastupima, dok se na dva DVD-a nalaze liveovi, intervjui, backstage materijali te dokumentarac kojeg potpisuju Laurie Trombley i Nyle Adams.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priča o Jeffu Buckleyju jedna je od najtužnijih i najčudnijih u povijesti rock'n'rolla. Svojim je nevjerojatnim glasovnim mogućnostima i jedinstvenim talentom za pisanje pjesama duboko "urojenih" u country, blues i indie rock oduševio publiku i kritiku te mu se veličanstvena glazbena karijera činila gotovo zagarantiranom. U svibnju 1997. godine Jeff se pod utjecajem droge utopio u Mississippiju. Slična sudbina zadesila je i njegovog oca, kultnog singer/songwritera Tima Buckleyja, koji se 1975. kao 28-godišnjak predozirao heroinom. 

Nakon Jeffove smrti objavljeno je čak 11 posthumnih kompilacija i bootleg izdanja, većinom pod supervizijom njegove majke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo