PREGOVORI U KLETI / Tušek: 'Podnosim neopozivu ostavku na mjesto predsjednika županijskog HDZ-a. Tužit ću Šimunića'

Ako je netko Sabo u ovom slučaju, onda je to dotični Šimunić koji je inicirao sastanak i nezakonito ga snimao, rekao je Tušek

28.1.2021.
16:25
VOYO logo

Predsjednik HDZ-a krapinsko-zagorske županije, član Predsjedništva HDZ-a i saborski zastupnik Žarko Tušek govorio je na konferenciji za medije nakon što je ovih dana objavljeno nekoliko snimki razgovora njega, HDZ-ovog gradonačelnika Oroslavja Emila Gredičaka i nezavisnog vijećnika iz Oroslavja Viktora Šimunića iz kleti u Zagorju. 

Na početku je Tušek rekao da je cijela priča preteški uteg za lokalni HDZ. "Zbog toga odlučio sam podnijeti neopozivu ostavku na dužnost predsjednika županijskog odbora", rekao je Tušek. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U RTL-u Danas RTL-ova reporterka Damira Gregoret je kazala da je objašnjenje Tušeka, koji je rekao da ne želi biti teret stranci prije lokalnih izvora, očekivano. Otkrila je da se Tušek u Zagrebu prije konferencije za medije našao s premijerom Plenkovićem i potpredsjednikom Vlade Tomom Medvedom. Tušek i nakon ovog ostaje član Predsjedništva HDZ-a i saborski zastupnik. 

Na konferenciji je tvrdio da njegov slučaj nema veze sa slučajem Sabo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo nema baš nikakve veze sa slučajem Sabo. U mojem slučaju bez želje za protuzakonitim aktivnostima našao sam se sa čovjekom koji mi je predstavljen kao mogući kandidat za župana. Našli smo se 5 mjeseci prije izbora bez mogućnosti bilo kakvog utjecaja", rekao je Tušek. 

Image
afera tušek /

Procurila još jedna snimka koja demantira HDZ-ovce. Iz ovog razgovora jasno je tko je tražio sastanak

Image
afera tušek /

Procurila još jedna snimka koja demantira HDZ-ovce. Iz ovog razgovora jasno je tko je tražio sastanak

"Ako je netko Sabo u ovom slučaju, onda je to dotični Šimunić koji je inicirao sastanak i nezakonito ga snimao na način kakav nije viđen u hrvatskom političkom životu. Tražit ću zadovoljštinu na sudu jer je njegov čin bio protuzakonit i nanio je štetu mom ugledu, obitelji i stranci u cijelosti", rekao je Tušek. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim se ispričati dijelu ministara, u kavanskoj krizi se podvukla neka teza koja nije trebala", rekao je Tušek. 

Na pitanje je li razgovarao s premijerom Plenkovićem, odgovorio je da su danas zajedno "kao odgovorni ljudi, prijatelji i stranački kolege razgovarali što je oportuno i najlogičnije napraviti". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjednik Vlade mi to nije spomenuo", rekao je o kritikama koje je uputio HDZ-ovcima. "Plenković mi ništa nije zamjerio, nego je percipirao medijsku hajku i linč, koji je protiv mene krenuo", kazao je i dodao da je nemoguće voditi stranku na lokalnoj razini kada se svaki dan objavljuju fragmenti snimke. 

"Ništa nije sporno što sam govorio na sastanku. Ništa nisam nudio", rekao je Tušek i dodao da je Šimunić smišljeno došao na taj razgovor. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je notorna laž. Ja nisam bio u samoizolaciji. Nisam se dobro osjećao, a nisam se mogao odvojiti od supruge i kćeri, odvojio sam se kod roditelja i testirao sam se. Samo sam se tako izrazio na sastanku jer sam tamo došao s maskom", rekao je. 

"Nitko me nije zvao od nadležnih institucija", rekao je. "Svoj mandat sam osvojio i mislim i dalje odgovorno obnašati svoju dužnost", kazao je Tušek. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo