DESTINACIJA KOJA IMA ŠTO PONUDITI / Turizam cvjeta u ovom hrvatskom kraju i zimi, ali sve dosta ovisi o jednoj važnoj stvari

Načelnik Mrkoplja ima velike planove. Najavio je dvoranu za skijanje i nada se hotelu. Ipak kaže kako topovi nisu tehnički izvedivi zbog problema s infrastrukturom

27.11.2023.
22:19
VOYO logo

Iako snijega u Gorskom kotaru za sada ima u tragovima, skijaši i sanjkaši će morati još malo pričekati. Međutim, Gorski kotar procvao je neovisno od snijega, posebno u vrijeme pandemije. Naša najzelenija destinacija ima puno toga za ponuditi.

Jurica Filipović se sa suprugom u Mrkoplju iznajmljivanjem počeo baviti među prvima, a onda su kuće za odmor i apartmani počeli nicati prije pet, šest godina. Pravi boom ovdje su doživjeli za vrijeme pandemije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Preko ljeta ima dosta stranaca, a u zimskom periodu većinom su to iz Dalmacije, iz Istre, Zagreba. Cijelo ljeto smo bili puni i odlične su bile rezervacije sad za prosinac i siječanj. Što se tiče snijega, naravno da dosta ovisimo o njemu, jer smo blizu skijališta i sanjkališta, tako da čim padne snijeg odmah telefoni zvone non-stop", rekao je za Danas.hr.

POGLEDAJTE VIDEO: U Gorskom Kotaru cvjeta i zimski i ljetni turizam: 'Čim padne snijeg odmah telefoni zvone nonstop':

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova godina u Fužinama odavno rasprodana

Tradicionalni doček Nove godine u Fužinama već je odavno rasprodan, ali se u prosincu još može naći mjesta po apartmanima. Načelnik Mrkoplja Josip Brozović kaže kako snijega ima u tragovima.

"Treba ga makar pola metra, dobra temperatura i onda će to biti to", rekao je i najavio dvoranu za skijanje. Ipak, kaže kako topovi nisu tehnički izvedivi zbog problema s infrastrukturom jer bi zbog vodovoda došlo do raspada sistema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja mislim da je to ono što nam treba, koliko god to sad zvučalo možda preskupo, ali to je projekt koji ćemo nastojati dignuti na nacionalnu razinu", rekao je i dodao kako se nada i hotelu.

Image
OBILNA KIŠA I SNIJEG /

Meteorolog najavio jaku promjenu vremena: 'Opet će biti poplavljenih riva i opasnog vremena!'

Image
OBILNA KIŠA I SNIJEG /

Meteorolog najavio jaku promjenu vremena: 'Opet će biti poplavljenih riva i opasnog vremena!'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo