najavili pojačanje kontrole, a sad... / Turistička sezona je na izmaku, a rezultata poreznih inspekcija još uvijek nema

U jeku turističke sezone, prije mjesec dana, čak dva ministra zavapila su da ugostitelji prijavljuju premalo prometa iako je turista više te su najavili pojačane kontrole. Sezona je na izmaku gotova, a rezultata tih inspekcija i dalje nema.

2.9.2015.
19:07
VOYO logo

Uredan račun, ali JIR-a koji potvrđuje da je fiskaliziran - nema. Ili jednostavno piše da nije dobavljiv, što god to značilo. Sumnjive račune skupili smo na Jadranu u jedan jedini dan, a za koliko takvih primjera znaju porezni inspektori, nemoguće je doznati.

Na pitanje jesu li krenule inspekcije, ministar turizma kaže - pitajte kolegu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa vjerojatno je. One dane kad smo bili na otocima smo rekli plaćajte poreze, to je najjeftinije", izjavio je Darko Lorencin

Ministri su zaprijetili s Hvara prije mjesec dana jer su primijetili da je turista puno, a računa manje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne samo da je manji broj računa nego imate i preko nekoliko stotina ugostitelja koji dnevno rade nekih dvadeset, pedeset kuna. To je nedopustivo", izjavio je tada ministar financija Boris Lalovac

"Svi potrošači, mi građani, kad platimo piće, taj porez od 13 posto ne ide u državnu kasu kamo bi trebao nego ide u džep ugostitelju. To nije u redu, to je potkradanje i države i svih nas građana", dodao je njegov kolega Lorencin. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko su potkradanja ulovili, u Poreznoj još uvijek nisu izračunali iako je sezona gotova. Otac fiskalnih kasa Slavko Linić jasno kaže: kontrola treba biti više.  

"Kontrole moraju biti neprekidne, a i kažnjavanje mora biti rigorozno. To je nažalost u ovom trenutku Republici Hrvatskoj potrebno", izjavio je Linić.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porezna je u dva mjeseca ljeta navodno naplatila dvostruko više kazni nego u prvih šest mjeseci 2015. No ako je tako, nije jasno zašto rezultate nisu objavili.   

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo