HALO TURISTIČKA POLICIJA / Turisti obavljaju nuždu gdje stignu, hodaju polugoli i galame po noći: U Splitu misle da znaju kako to spriječiti

Gradska vlast kaže kako intenzivno razmišlja o rješenju, pa bi se tako mogla formirati svojevrsna turistička policija

1.8.2022.
12:46
VOYO logo

"Pravila su tu da se krše", zasigurno će reći brojni turisti koji su ovo ljeto odsjeli u Splitu. Naime, upravo Split ove godine prednjači po broju turista koji se jednostavno ne žele držati osnovnih pravila ponašanja, piše RTL.

Oni, naime, nužbu obavljaju gdje god stignu, šeću gradom u kupaćim kostimima, a ako im dođe, lako se bace i na "kupanjac" u gradskoj luci. "Po noći vrše nuždu gdje stignu. Evo tu, ujutro, pogotovo kad idem ovuda. To je ono baš da čovjek ostane bez teksta", rekao je Edo iz Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NISU SE NAJELI, ALI SU NASJELI /

Masno platili škampe na našem otoku: 'Mislio sam da su 70 kuna kao što piše u meniju, a onda je uslijedio šok'

Image
NISU SE NAJELI, ALI SU NASJELI /

Masno platili škampe na našem otoku: 'Mislio sam da su 70 kuna kao što piše u meniju, a onda je uslijedio šok'

"Vidim ja kako se ponašaju po ulici, kako tu isto nitko ne uvodi red. To je nenormalno, nenormalno", smatra Luciano. Splićani su na raskalašeno ponašanj "furešta", blago rečeno, ogorčeni. No, ogorčeni su i na gradsku vlast koja ne pronalazi način kako tome stati na kraj.

Jedna od ideja koja bi zasigurno "mogla upaliti" jest i uvođenje turističke policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na taj način sprječavaju i osiguravaju ne samo sigurnost gosta nego sprječavaju i ove devastacije i problematično ponašanje unutar samoga centra grada. Na taj način mislim da bi nam se dosta olakšalo u radu i da bi gosti možda prihvatili to kao jednu činjenicu da se ne mogu ponašati kako god žele u našem gradu", objašnjava Barbara Marković, predsjednica udruge obiteljskog smještaja.

Kazne do 2000 kuna

Ipak, Splitu nedostaje i odluka o komunalnom redu, ali i odluka o javnom redu i miru. Zamjenik gradonačelnika, Bojan Ivošević tvrdi da se na takvoj odluci intenzivno radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa kada neko urinira, povraća, galami ili nešto treće u centru grada, ovdje u ovom turističkom središtu, i policija komunalni redari, a i zaštitari koje bi angažirali da bi se držala kontrola u sitnim noćni satima u centru grada mogli bi postupati i u konačnici naplatiti kazne", izjavio je Bojan Ivošević, zamjenik gradonačelnika Splita.

Ovisno o prekršaju, kazne bi mogle iznositi od tristo do čak dvije tisuće kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo