'UŽIVAT ĆEMO!' / Turisti snimali hrvatsku novinarku u Istri: 'Njima je smiješno što se mi javljamo s ovakve kiše. Oni nisu uzbuđeni'

Image
Foto: HRT/Screenshot

Uslijed približavanja ciklonalnog centra glavnina se nestabilnosti tek očekuje

28.8.2023.
14:34
HRT/Screenshot
VOYO logo

Nevrijeme je stiglo u Istru u ponedjeljak prijepodne uz pad temperature, primjerice u Umagu je izmjeren pad temperature zraka s 28 na 20 stupnjeva Celzija, dok se kod Rovinja pojavila velika pijavica, navodi istarski meteorološki portal Istramet.

Očekivano pogoršanje vremena uz pojavu opasnih meteoroloških prilika počelo je razvojem jače naoblake, a kulminiralo je oko podneva. Kod Rovinja se na moru pojavila velika pijavica, a taj prizor zabilježili su brojni građani i turisti. Dojava o nastalim materijalnim štetama zasad nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pojedinim područjima pada jaka kiša i puše jak vjetar, a jače nevrijeme zahvatilo je uglavnom zapadnu obalu Istre i sjeverni Jadran.

Oborinski sustav premješta se prema unutrašnjosti, a istodobno kišni val uz prolazno izražen downburst (meteorološki fenomen kad se "nebo spoji sa zemljom") zabilježen je na potezu od Poreča do Umaga, gdje je palo do 25 mililitara kiše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku dana bit će slično vrijeme, a uslijed približavanja ciklonalnog centra glavnina nestabilnosti tek se očekuje, javljaju iz Istrameta. 

Image
VIDEO OD KOJEG PROLAZI JEZA /

Velika pijavica snimljena u moru kod Rovinja: 'Ufff, kakvo nevrijeme na zapadu Istre'

Image
VIDEO OD KOJEG PROLAZI JEZA /

Velika pijavica snimljena u moru kod Rovinja: 'Ufff, kakvo nevrijeme na zapadu Istre'

Turisti nisu uzbuđeni

U Vijesti HRT-a u 14 sati iz Poreča se javila novinarka Jasminka Kalčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije ovog uključenja čak se bilo pojavilo i sunce, a evo ga sad pred uključenje pravi prolom oblaka. Dakle, pada jedna jaka kiša i rekla bih stiglo je u Istru ono dugo čekano i najavljivano osvježenje. Kad smo krenuli iz Pule oko podneva, bila je temperatura 30°C, a kad smo došli u Poreč za sat vremena bilo je 19°C. Osvježenje je stiglo, kiša u Poreču pada jako. Čula sam se s kolegama u Rovinju, pada i u Rovinju, zabilježena je i pijavica na moru. No nije to, rekla bih, ništa neuobičajeno ljeti, kad su jake, velike vrućine i onda naglo padne temperatura i stigne ovakva kiša. Pijavice su vrlo česte, pogotovo na moru, samo neka tamo i ostanu", rekla je.

"Pada jaka kiša i u Umagu, rečeno mi je da je onda palo čak 60 mililitara kiše po četvornom metru. Kiše sada ovih dana neće nedostajati. Razgovarala sam i s turistima koji nas snimaju ovdje u Poreču jer je njima zapravo smiješno što se mi javljamo s ovakve kiše. Oni nisu uzbuđeni, stigli su ovdje na odmor i kažu kako će uživati u kiši, a onda će za nekoliko dana nastaviti uživati u sunčanoj Istri jer nam se vraća bablje ljeto", izvijestila je Kalčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo