Negativan komentar / Turisti pojeli i popili 4500 kuna, odbili platiti račun, a zatim bizarno ucijenili ugostitelja

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

"Zvali smo policiju i - pogriješili"

8.7.2019.
14:20
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Račun je iznosio 4527,80 kuna, no ovo nije priča o tome kako ugostitelji pljačkaju goste, nego nešto sasvim neočekivano. Naime, ovo je vijest o tome kako su turisti ucijenili osbolje jednog splitskog restorana i gostili se cijelu večer bez da su platitli i kune.

"Grupa od 11 Nijemaca je naručila meso, ribu, vino i druga pića, a kada su večerali i kada im je konobar donio račun, rekli su: 'Platit ćemo samo pola iznosa ili ćete dobiti 11 negativnih ocjena na Trip Advisoru", rekao je za Dalmatinski portal vlasnik restorana koji se s ovakvim slučajem do sada nije sreo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da ovi mladi ljudi u tridesetima nisu imali nikakve zamjerke na hranu ni uslugu, radilo se o čistoj ucjeni jer znaju kakvu štetu bi napravile takve ocjene na stranici koju mnogi drže relevantnom prilikom izbora mjesta izlaska. 

"Iako smo takvo ponašanje smatrali pokušajem pljačke, nekakva prijetnja fizičkim sukobom nam nije padala na pamet jer se to kosi sa svim što radimo u ugostiteljstvu svih godina. Zvali smo policiju i - pogriješili. Oni su uzeli podatke od jednog turista, pustili su ih da idu, a nama su sugerirali pokretanje privatne tužbe. Tako da mi nismo niti dobili pola iznosa kojega su nam 'velikodušno' ponudili siti Nijemci. A, naravno, PDV na izdani račun ćemo trebati platiti", ispričao je ugostitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No nije na tome stalo..

"Kontaktirali smo odvjetnike, ali oni su nam rekli da je vrlo teško dokazati da su stranci konzumirali večeru, pogotovo jer policija nije napravila zapisnik. Eto, opljačkali su nas, stoga želimo da se za ovaj problem čuje jer ne vjerujemo niti da smo jedini lokal kojeg su posjetili i prevarili, niti mislimo da je ovo jedina ekipa koja se časti na račun prijetnjama na Trip Advisoru i sličnim platformama, ispričao je vlasnik ugostiteljskog objekta za Dalmatinski portal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo