Zagreb / Tuga u Kozari Boku, najvjerniji birači šokirani Bandićevom smrću: 'Kao kad je Tito umro. Nitko više neće doći tu'

Image
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL

U nedjelju je u ulici odakle je krenuo mit o Milanu Bandiću njegova iznenadna smrt bila glavna tema među mještanima

1.3.2021.
7:21
Zoe Sarlija/PIXSELL
VOYO logo

"Kao kad je Tito umro... Jesi gledo to na YouTubeu? E, tako ti je bilo ovdje. To su emocije, ljudi su plakali. Nema ovdje Roma koji ga nije podržavao. Zapamti što ti kažem, nitko više od njih neće doći ovdje među nas, samo Badić je mogao", kazao je 38-godišnji Mario iz ulice III. Kozari put, drugi odvojak, za Slobodnu Dalmaciju.

Ova uska ulica na periferiji grada, deset kilometara od centra Zagreba, gdje žive uglavnom romske obitelji, napučena daščarama i ciglenim kućama, gdje se tepisi još uvijek peru na cesti, a rublje suši na ogradama, obilježila je karijeru preminulog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Barem koliko je on obilježio i nju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma ovdje nije bilo ničega prije njega. Dvije kuće možda. Na početku ulice bilo je ilegalno odlagalište otpada, asfalta nije bilo, parka za djecu nije bilo, ni kanalizacije, struje, plina. Isto je i na Kozari boku, Petruševcu", prisjeća se Mario.

U nedjelju je u ulici odakle je krenuo mit o Milanu Bandiću njegova iznenadna smrt bila glavna tema među mještanima. Djeca su na ulici vikala: "Milan Bandić, laka mu zemlja!", a stariji mještani odlazili su zapaliti svijeće na ugao nove ulice IV. Kozari put, gdje je baš u petak završeno postavljanje novog asfalta i kanalica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo