Veselo druženje / Trudeau grlio predsjednicu, ona uspoređivala otoke: 'Da imamo natjecanje u ljepoti...'

Trudeau je nekoliko puta zagrlio hrvatsku predsjednicu, a ona se u svom govoru prisjetila svog života u Kanadi

15.5.2019.
19:33
VOYO logo
Image

Kakva dobrodošlica u Calgaryju! Kolinda Grabar-Kitarović i njen suprug Jakov pozirali u kaubojskim šeširima!

Image

Kakva dobrodošlica u Calgaryju! Kolinda Grabar-Kitarović i njen suprug Jakov pozirali u kaubojskim šeširima!

"Hrvatska uvijek može računati na Kanadu", poručio je kanadski premijer Justin Trudeau hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar- Kitarović i kanadskim Hrvatima na sinoćnjoj večeri. 

No pravo oduševljenje među 600 uzvanika izazvao je kada je okupljene pozdravio na hrvatskom jeziku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila hrvatska ili kanadska himna, za Hrvate u Hamiltonu nema razlike. Pjevalo se u isti glas.

Kanadski premijer Justin Trudeau organizirao je večeru za zajednicu u Hrvatskom domu na kojoj se okupilo šestotinjak ljudi. Pravo oduševljenje izazvala je pojava Trudeaua i Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kanadski premijer je okupljene pozdravio na hrvatskom, što je izazvalo veliki pljesak, te je istaknuo da između Hrvatske i Kanade nema otvorenih pitanja.

"Mogu samo zamisliti da prije 20 godina mlada diplomatkinja hoda i pita se kada će se moja zastava i grb vidjeti na ulicama Ottawe. 20 godina poslije lijepo vas je vidjeti ovdje Kolinda! Hrvatska će uvijek moći računati na Kanadu, na naše prijateljstvo i potporu", poručio je Trudeau. Riječ grb je izgovorio na hrvatskom što je također izazvalo oduševljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANA VIJEST

Nekoliko je puta zagrlio hrvatsku predsjednicu, a ona se u svom govoru prisjetila svog života u Kanadi, ali i usporedila hrvatske i kanadske otoke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska zajednica čekala je gotovo 28 godina na ovaj posjet. Hvala u njihovo i moje ime. 1246 hrvatskih otoka teško se može usporediti s kanadskih 30.000, ali da imamo natjecanje u ljepoti...", rekla je Grabar-Kitarović.

U provinciji Ontario živi najviše Hrvata, oko 150.000, koji nisu skrivali ponos i veselje prvim državnim posjetom predsjednice. Najzaslužniji za razvoj hrvatske zajdnice dobili su i plakete. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica i kanadski premijer ponovno su se sastali u Stone Creeku u Hrvatskom domu kojeg je izgradila hrvatska zajednica. Neizbježna tema bili su i nadolazeći kanadski parlamentarni izbori. 

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo