VATRENO JUTRO / Troskot: 'Andrej Plenković treba sam sebe smijeniti'; HDZ-ovac mu uzvatio: 'Obmanjuju javnost. Umočeni su u ovu aferu'

Image
Foto: HRT/ Screenshots

Troskot se osvrće na aferu plina za jedan cent gdje se uredbama Vlade u trenutku kada već počinju biti viškovi plina na EU tržištu, Vlada Andreja Plenkovića je povećala proizvodnju iz INA-e koja je išla preko HEP-a i pojavili su se viškovi koji su završili u rukama Pave Vujnovca, naglasio je te dodao kako Most na temelju javnih podataka otkrio aferu

13.12.2023.
10:13
HRT/ Screenshots
VOYO logo

"Most je vladajućima najveći problem zato što je naša premisa borba protiv korupcije. Ne čudi da smo Andreju Plenkoviću trn u oku stoga što otkrivamo afere, a što smo dužni po zakonu i Ustavu RH", rekao je u emisiji HRT Zvonimir Troskot iz Mosta.

Image
'NIJE TO LAKO' /

Urednik Nacionala: 'Nije Filipović greška... pa pogledajte taj poker asova koji su se tu izredali. Nečuveno'

Image
'NIJE TO LAKO' /

Urednik Nacionala: 'Nije Filipović greška... pa pogledajte taj poker asova koji su se tu izredali. Nečuveno'

"Zaprepastilo me što je Plenković rekao da ga je zaprepastilo da su činjenice koje su izlazile iz Vlade o aferi plin za jedan cent, više od samog kriminala. Nadalje, Plenković je rekao kako je svog ministra zamijenio zato što je sebi birao lošeg savjetnika. Ako ćemo tom analogijom ići Andrej Plenković treba sam sebe smijeniti, jer je do sada smijenio 30 ministara", kazao je Troskot.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovor HDZ-ovca

Nikola Mažar iz HDZ-a, naglasio su kako su Troskot i Most nastavili s obmanjivanjem javnosti upravo kada su oni razotkriveni.

"Gospodin Jurica Lovrinčević reketari s državnim novcem jednog novinara, a s druge strane, pušta selektivne informacije zastupnicima Mosta koji su nakon 6 mjeseci prije svega, rješavajući osobne borbe glede aktera u energetici, a paralelno s time pokušali su destabilizirati političku situaciju i rušiti Andreja Plenkovića", rekao je Mažar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Modus operandi Mosta je jasan. Koristi selektivne informacije, a onda na temelju njih obmanjuje javnost i ide u smjeru kako bi nanio političku štetu aktualnoj Vladi. Kako kaže, ono što je važno naglasiti, Most je umočen u ovu aferu", zaključio je Mažar.

Afera 'Plin za cent'

Troskot se osvrće na aferu plina za jedan cent gdje se uredbama Vlade u trenutku kada već počinju biti viškovi plina na EU tržištu, Vlada Andreja Plenkovića je povećala proizvodnju iz INA-e koja je išla preko HEP-a i pojavili su se viškovi koji su završili u rukama Pave Vujnovca, naglasio je te dodao kako Most na temelju javnih podataka otkrio aferu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pavo Vujnovac je tajkun koji je na temelju javnih politika došao do novaca i plaćao je plin jedan cent za megavatsat. Naši ljudi su plaćali 77 eura za isto", govori Troskot.

POGLEDAJTE VIDEO: Neušminkani doktor s Harvarda, nepoznati vizionar: Po čemu ćemo, osim semaforu, pamtiti Vinka, pardon Davora Filipovića?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mažar naglašava kako Most i Troskot lažu, kako su sve ovo radili na osnovi javnih informacija.

"Moramo razgraničiti koje su političke opcije koje štite neovisnost pravosuđa i DORH-a i USKOK-a. Naglašavam kako želim što više optužnica dok ne dođemo do trenutka kada će RH imati raščišćenu borbu s korupcijom, a političke opcije koje manipuliraju i opstruiraju rad tijela te koje žele unijeti nered i manipulirati s građanima, one su sada vidljive", naglasio je Mažar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike