povoljna epidemiološka slika / Tri županije odlučile da se od 1. veljače osnovnoškolci i maturanti vraćaju u školu

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Takvu odluku donijele su Bjelovarsko-bilogorska, Primorsko-goranska i Koprivničko-križevačka županija

27.1.2021.
20:00
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Tri županije u Hrvatskoj odlučile su da se u drugom polugodištu u školske klupe vraćaju osnovnoškolci i maturanti. Nastavu po modelu C, odnosno, na daljinu, pratit će samo učenici prvih, drugih i trećih razreda srednjih škola.

Školarci Koprivničko-križevačke županije nastavu će iz klupa početi pratiti 1. veljače, a župan vjeruje da će održavanje nastave, kao i dosad, biti uspješno organizirano na najvišoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DOBRE BROJKE /

Kreće popuštanje, u fokusu teretane, kafići i škole: Ovo su mjere koje bi od 1. veljače mogle biti ukinute!

Image
DOBRE BROJKE /

Kreće popuštanje, u fokusu teretane, kafići i škole: Ovo su mjere koje bi od 1. veljače mogle biti ukinute!

''Kao osnivač smo poduzeli sve potrebne aktivnosti za funkcioniranje sustava školstva u ovim izvanrednim okolnostima. S ministrom Fuchsom imamo izvrsnu suradnju i nakon konzultacija zaključili smo kako je ovo trenutno najbolji model za održavanje nastave sukladno aktualnoj epidemiološkoj situaciji. Između ostalog, o ovoj smo problematici razgovarali i na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija na kojoj sam županima iznio stav naše županije. Vjerujem kako će ravnatelji sa svojim suradnicima uspješno organizirati nastavu  pri čemu još jednom apeliram na odgovorno ponašanje i pridržavanje svih epidemioloških mjera prevencije kako bi zaštitili zdravlje učenika, nastavnika i obitelji'', rekao je koprivničko-križevački župan Darko Koren.

Prema odluci župana Zlatka Komadine, u Primorsko-goranskoj županiji od 1. do 12. veljače nastava će se održavati prema modelu A (nastava u školi), osim u OŠ Sv. Matej Viškovo koja će provoditi nastavu prema Modelu B (mješoviti oblik nastave – dijelom u školi, dijelom na daljinu). U srednjim školama nastava će se provoditi prema Modelu C (nastava na daljinu), izuzev učenika završnih razreda strukovnih škola i maturanata, kao i učenika koji su obvezni obavljati stručnu praksu u školama i kod poslodavaca te učenika umjetničkih škola (individualna nastava) koji će provoditi nastavu prema Modelu A (nastava u školi).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Župan Komadina odluku je donio temeljem zaključka Stožera civilne zaštite PGŽ donesenog na prijedlog ravnatelja osnovnih škola kojima je PGŽ osnivač te ravnatelja srednjih škola uz mišljenje Epidemiološkog odjela Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

Učenici osnovnih škola na području Bjelovarsko-bilogorske županije također se vraćaju na nastavu u školu od 1. veljače. ''Što se tiče srednjoškolaca, uz maturante četverogodišnjih srednjih škola, omogućit ćemo da i u trogodišnjim strukovnim školama učenici trećih razreda krenu na redovnu nastavu. Smatram da je nastava u školi najbolji način prenošenja znanja i vjerujem da ćemo uskoro moći omogućiti da se svi školarci vrate u školske klupe“, rekao je župan Damir Bajs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo