susjedstvo razočarano / Trešnjevačka pošta zatvorena zbog učestalih pljački: građani pokrenuli peticiju za njezino ponovno otvaranje

Prava pobuna na zagrebačkoj Trešnjevci. Građani negoduju jer im je zatvorena pošta. Ključ u bravu je stavljen zbog sigurnosnih razloga, odnosno čestih pljački

22.3.2017.
18:38
VOYO logo

Neobičan oglas na zagrebačkoj Trešnjevci. Sjedište tabora za povratak pošte je kod urara Vladimira.

"Svi koji su došli i vidjeli da je poslovnica zatvorena došli su pitati zašto je zatvorena, došli su pitati znam li što se dogodilo i tako je došla ideja spontano da se skupe potpisi i da se od Uprave pošte traži da urede poslovnicu da i dalje pruža usluge", objašnjava Vladimir Pecanić, po zanimanju urar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usluge je prestala pružati u ponedjeljak. Za njezin povratak do sada je prikupljeno oko petsto potpisa.

"Jako važna mi je bila ta pošta, tu plaćam i račune, i sve što trebam tu obavljam, ako nekom treba paket poslati ili nešto, uvijek tu", kaže Zdenko iz Zagreba.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila sam jako iznenađena jer sam dobila paket na tu poštu, a sad ga ne mogu podignuti", Lidija, Zagreb.

Pošta je zatvorena - jer je često bila na meti pljačkaaaša. Od 2015. čak šest puta. Posljedni put prije šest dana. Za nju, čini se, spasa nije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tražimo idelanu lokaciju gdje ćemo moći po sigurnosnim razlozima poslovati, za to vrijeme korisnici na raspolaganju imaju dva poštanska ureda koja su udaljena po kilometar, jedan na Remizi isto u Ozaljskoj ulici, drugi na Novoj cesti", Jo Kempen, Hrvatska pošta.

Samo u ovoj godini - pošte su na meti razbojnika bile dvanaest puta, u glavnom gradu pet. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo