aktivnosti tijekom pandemije /

Treneri i roditelji organizirali prosvjedni trening: 'Koja je razlika između kategoriziranog i nekategoriziranog sportaša?'

"Trenutno imamo u Zagrebu, ja sigurno znam da dva velika zabavna centra rade i mogu se skakati trampolini, a u našim dvoranama se ne mogu"

11.4.2021.
8:00
VOYO logo

U toplice možete, u dvoranu ne. Kako bi upozorili na nelogičnost mjera, svoj glas digli su treneri gimnastike kojima nije jasno zašto djeci nije dozvoljeno vježbanje u dvoranama dok za bazene ili pričest i krizmu u crkvama takve zabrane nema.

Osim što su htjeli pokazati kako izgledaju treninzi djece u doba korone, ističu kako je unatoč porukama da je važno očuvati zdravlje, djeci upravo ugroženo pravo na zdravlje. 

Image
Prije toga i Škoti /

Englezi zabranili udaranje lopte glavom: 'To je pametnije nego da se ide samo za postizanjem golova'

Image
Prije toga i Škoti /

Englezi zabranili udaranje lopte glavom: 'To je pametnije nego da se ide samo za postizanjem golova'

Prosvjedni trening

Devetogodišnja Nea Senzen posljednjih 10 mjeseci gimnastiku vježba preko Zooma. "Lakše mi je u dvorani trenirat zato što je trenerica tamo s nama uživo i onda možemo, lakše nam je". rekla je Nea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čini se da nema previše epidemiološke logike dopuštati treninge i natjecanja u kolektivnim sportovima za kategorizirane, odnosno profesionalne sportaše, a diskriminirati ostalu djecu, poručuju predstavnici gimnastičarskih klubova.

"Trenutno imamo u Zagrebu, ja sigurno znam da dva velika zabavna centra rade i mogu se skakati trampolini, a u našim dvoranama se ne mogu", rekao je organizator prosvjednog treninga Tigran Gorički.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na nelogičnosti upozoravaju i roditelji. "Koja je razlika između kategoriziranog i nekategoriziranog sportaša? Jednako je! Oni jednako mogu dobiti i prenijeti koronu ili što god. Koja je razlika? Zato što je ovaj bolji on smije trenirat, a ovi ne smiju", kaže Anamrija Tesar. 

S njom se slaze Tajana Kramar i dodaje kako djeca ako "ne treniraju, onda su doma pred televizorom, pred mobitelima. Dakle, gube vrijeme na bespotrebne stvari". Bez obzira na treninge, najmanje pola sata dnevno boravka na otvorenom najmlađima je prijeko potrebno za optimalno funkcioniranje i razvoj.

Osim djece, i odrasli se snalaze. Unatoč tome što su otvorene, Hrvoje Dumandžić je teretanu zamijenio vježbom na zraku. "Sad kad su ove okolnosti da ljudi ne mogu vježbati ili se boje zaraziti u zatvorenim prostorima, ali treba vježbati – bez obzira, na koji god način", rekao je Hrvoje.

Pandemija je na promjene natjerala i Luku Vuletića. "Uvijek postoji način za rekreirat se, ili biciklom ili trčanjem tako da nema izlike što se tiče empidemioliških mjera", izjavio je Luka.

Popuštanju mjera ne nazire se kraj - sigurno je - i sport će morati platiti cijenu borbe protiv korona virusa. Pitanje je samo koliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo