Tražio pomoć, a oni ga proglasili mrtvim

14.12.2010.
8:54
VOYO logo

"Prije tri mjeseca mojoj ženi i sinu stigao je dopis iz iste te Zaklade. Izražavali su im sućut i žaljenje zbog moje smrti", kazao je Josip Tepša na konferenciji za novinare u Zadru sa suzama u očima.

"Malo im je bilo to što mi nisu htjeli pomoći pa su me i pokopali. Kao da mi nisu dovoljne moja bolest i suicidalne misli", riječi su branitelja inače oboljelog od PTSP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše Večernji list, Zaklada u dopisu za pomoć koju je tražio još 2008. traži njegov smrtni list, račune troškova pokopa, potvrdu o školovanju i troškovima školarine sina. Sve je to Tepšu toliko šokiralo da je odlučio podići tužbu.

Boris Herman, zamjenik upravitelja Zaklade, koji je potpisao dopis, ne spori autentičnost dokumenta. No, tvrdi kako dokumentacija koju je poslao Tepša nije bila potpuna. Tvrdi da su ga zvali telefonom i da se nije javljao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ove smo godine poslali dopis da upotpuni papire, no poslije nekoliko dana javio se čovjek koji se predstavio kao Tepšin brat. Napao nas je kako nas nije sram i kazao da je Josip umro. Zbog toga sam poslao dopis sućuti", pojasnio je Herman, a prenio Večernjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo