Traži se pomoćnik ministru Šukeru

Premijerkina najava o rekonstrukciji Vlade, izgleda, nije značila odlazak ili smjenu ministara nego upravo suprotno – dovođenje nove osobe koja će biti zadužena za investicije i strana ulaganja.

19.10.2010.
13:10
VOYO logo

Donedavno se govorilo da mjesto bivše potpredsjednice Vlade Đurđe Adlešič neće biti popunjeno, u Vladi sada, pak, kažu da se osoba na toj poziciji traži. Kako doznaje Večernji list, ta će osoba biti zadužena za investicije i strana ulaganja. Moguće da je i da postane ministar zadužen za to područje.

Ime za sada nije poznato, tek se nagađa hoće li to biti netko iz redova Vlade ili neovisan stručnjak izvana. Najvjerojatnije će ga zauzeti netko od osoba koje su već prije zvali u Vladu ili netko od savjetnika Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anton Kovačev, predsjednik uprave HBOR-a, već je rekao da ga ne zanima ulazak u Vladu. Vladin savjetnik Željko Lovrinčević rekao je da ne zna ništa o potrazi za novim potpredsjednikom. Isto tvrdi i druga savjetnica, Sandra Švaljek, ali i ističe da je još jedna osoba za ekonomiju u Vladi važna.

Premijerkin savjetnik Borislav Škegro tvrdi da nije upoznat da se traži potpredsjednik za ulaganja, a ranije je govorio da nije zainteresiran za ulazak u Vladu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u nekim krugovima bliskim Vladi spominje se kako je najizglednije da upravo Škegro zasjedne na upražnjeno mjesto.

Damir Kuštrak, predsjednik HUP-a, podsjeća kako su već tražili od Vlade da postavi osobu zaduženu za investicije koja bi koordinirala kada nastane problem te koja bi se brinula za javna i privatna ulaganja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imenovanjem još jednog potpredsjednika Ivan Šuker dobio bi pojačanje odgovorno za ekonomske teme. I to je dobar izbor jer operativno vođenje ministarstva treba odvojiti od strateške ekonomije, tvrdi jedan sugovornik.

Prethodni članci:

arti-201010070125006 arti-201009270616006 arti-201008040747006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo