TRAŽI SE MILANOVIĆEV NASLJEDNIK: / Prvi čovjek Podravke otkrio kani li se kandirati za mjesto šefa SDP-a

Image
13.9.2016.
15:32
VOYO logo

Nakon što je Zoran Milanović najavio kako se neće kandidirati na sljedećim stranačkim izborima, nagađa se tko bi mogao biti njegov nasljednik. Za sada, kandidaturu je najavio Ranko Ostojić, a Tonino Picula je rekao da "će se konzultirati s ljudima na terenu i nakon tih konzultacija donijet ću odluku o tome na koji ću način sudjelovati u skorim unutarstrančkim izborima".

DVOJAC KOJI CILJA NA MJESTO ŠEFA SDP-a: Picula u dogovorima s kolegama, Ostojić već donio odluku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svom stilu, i Aleksandra Kolarić je rekla kako bi mogla postati predsjednica: "Ako je stranka spremna za promjene, vratit ću se u nju i kandidirati za predsjednicu. Treba nam novi SDP”. Kao mogućim kandidatama nagađalo se i o Siniši Hajdašu Dončiću i Peđi Grbinu, ali i o predsjedniku uprave Podravke Zvonimiru Mršiću.

No na svom profilu on je odbacio mogućnost da se kandidira za predsjednika SDP-a. Objavu prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od kada me je u veljači 2012. godine Nadzorni odbor Podravke imenovao predsjednikom Uprave kompanije, nakon 10 godina u politici, nastavio sam se baviti gospodarstvom iz kojeg sam i ušao u politiku. U potpunosti sam fokusiran na ostvarivanje ambicioznih ciljeva Podravke, jedine hrvatske kompanije s uredima u 24 zemlje diljem svijeta i prisutnošću brendova i proizvoda na 68 međunarodnih tržišta.

Želim i dalje zajedno sa svojim timom nastaviti raditi na transformaciji Podravke u najveću multinacionalnu kompaniju sa sjedištem u Hrvatskoj i tome sam u potpunosti posvećen. Nemam namjeru kandidirati se na unutarstranačkim izborima Socijaldemokratske partije za novog predsjednika stranke. Moja namjera je dalje uspješno razvijati Podravku. Nakon akvizicije slovenskog Žita godišnji prihod Podravke doseže 4,5 milijardi kuna, a kompanija nakon provedenog restrukturiranja u mojem mandatu na čelu Uprave ima potencijal narasti barem dvostruko kroz organski rast i nove akvizicije te nakon više od dva desetljeća lutanja preuzeti ulogu koja joj pripada, a to je uloga konsolidatora prehrambene industrije u Hrvatskoj i Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjih gotovo pet godina Podravka se uspješno razvija, među ostalim i zato što su iz upravljanja kompanijom otklonjeni svi politički pritisci i ona ima profesionalni menadžment orijentiran postizanju tržišnih uspjeha. Tako vođena Podravka neovisna je od bilo koje političke vlasti. Kao što sam nekoliko puta isticao, prehrambena industrija je strateška industrija za Republiku Hrvatsku i država treba surađivati s najvećim proizvođačima kako bi se poticao daljnji razvoj i konkurentnost poljoprivrede te povećanje proizvodnje voća i povrća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo