Traži da prodavačice vrate novac koji je odnio pljačkaš

Prodavačice u trgovini Tea u Đakovu, koje su početkom siječnja doživjele pljačku maskiranog i naoružanog lopova, moraju vratiti ukradeni novac.

4.2.2010.
21:37
VOYO logo

Prodavačice koje su 12. siječnja doživjele oružani prepad, kad je u trgovinu Tea u Đakovu ušetao maskiran i naoružan pljačkaš koji je ukrao 3800 kuna i pobjegao, doživjele su novi šok.

Božo Omazić, vlasnik maloprodajnog lanca trgovina Biljemerkanta iz Osijeka, u čijem je vlasništvu trgovina Tea, odlučio je da će mu ukradeni novac vratiti trgovkinje, piše 24 sata. Svakoj od njih četiri u dva mjesečna obroka oduzet će po 950 kuna, a vlasnik im je poslao i suglasnost koju moraju potpisati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U obrazloženju odluke Omazić je napisao da su trgovkinje odgovorne za dio otuđenog novca jer su ignorirale višekratna pismena upozorenja da se u blagajni drži samo blagajnički minimum.

"Šokirana sam. Nema šanse da potpišem. Umjesto da nas netko pita kako smo i treba li nam pomoći zbog onoga što smo proživjele, dobijemo obavijest kojom nas informiraju da ćemo mi nadoknaditi nastalu štetu. Nismo mi opljačkale trgovinu", kazala je prodavačica koja je zbog straha od otkaza željela ostati anonimna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Željko Buljubašić, direktor maloprodaje u Biljemerkantu, tvrdi da se nijednoj radnici neće ništa odbiti od plaće. "Morali smo im poslati takve odluke jer smo htjeli na njih djelovati psihološki. Više puta smo ih upozoravali da većinu novca sklanjaju iz blagajne jer će u protivnom biti lakša i češća meta pljačkašima. I dogodilo im se ono čega smo se i plašili. Sad nastojimo, zbog njihove sigurnosti, primijeniti druge metode te ih prijetnom odbijanja od plaće prisiliti da se discipliniraju", objasnio je Buljubašić.

"Osiguranje će nam pokriti štetu i novac nije u pitanju. Hoćemo samo da posao s novcem shvate ozbiljno. Mi ne izrabljujemo svoje radnike", zaključio je Buljubašić i poručio da prodavačice neće biti kažnjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo