TRAŽE RASPUŠTANJE NESPOSOBNE VLADE: /

"Hitno nam trebaju izbori, Hrvatska nema vremena za ljetovanje"

Image
Foto: PIXSELL, Marko Lukunić
4.6.2016.
12:03
PIXSELL, Marko Lukunić
VOYO logo

"Iako niti jednoj političkoj opciji ne odgovaraju izbori u tako kratkom roku, građani više nemaju vremena čekati, a jučerašnjim izborom članova Ustavnog suda stekli su se institucionalni uvjeti za provedbu izbora", stoji u njihovom priopćenju. Dodaju kako traže izvanredne parlamentarne izbore jer je aktualna vladajuća garnitura u posljednjih šest mjeseci dokazala da nije u stanju upravljati državom.

"Loše je još od siječnja"

"Agoniju neupravljanja koja traje od siječnja obilježili su kaotični i jalovi procesi odlučivanja i kadroviranja. Od samog početka bilo je jasno da je riječ o političkom eksperimentu koji nije imao značajne šanse za uspjeh, što se vrlo brzo i pokazalo, a kulminiralo jučerašnjim uzajamnim 'otkazima' među nositeljima vlasti", tvrde iz GONG-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BUTKOVIĆ UOČI SJEDNICE PREDSJEDNIŠTVA HDZ-A: HDZ će tražiti opoziv Oreškovića

"Preslagivanje vlade samo će produžiti agoniju"

Smatraju i da će pokušaji preslagvanja vlade samo produljiti agoniju i nastali politički kaos. "Svi oni koji misle da se izbori mogu odgađati za jesen, moraju shvatiti da Hrvatska nema vremena za ljetovanje", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stranke, smatraju, imaju odgovornost građanima u kratkoj kampanji predstaviti programe, ciljeve i proračunske projekcije te prepustiti građanima da im na izborima daju političku ocjenu njihovog dosadašnjeg vladanja. "Samoraspuštanje Sabora i raspisivanje izbora bez odgode GONG smatra najučinkovitijim i najpravednijim načinom rješavanja političke krize. Dosta je bilo!", stoji u zaključku dopisa.

SVE O KRIZI VLADE PROČITAJTE OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo