TRAGIKOMEDIJA ZVANA 'CIJEPISE': / Zagrepčanka dobila poziv na cijepljenje drugom dozom, a nije primila ni prvu: 'Nema koristi...'

Image

'U drugom mailu je susjeda pozvana na cijepljenje ponovno AstraZenecom, bez obzira na to što je ranije rekla da ne želi primiti to cjepivo, a termin je 4. svibnja u prijepodnevnim satima'

30.4.2021.
11:23
VOYO logo

Nelogična događanja povezana s platformom "Cijepise" i dalje se nastavljaju. Kako javlja Dnevnik.hr, platforma je pozvala stariju Zagrepčanku na cijepljenje drugom dozom premda se nikada nije cijepila prvom dozom.

U istoj minuti došao je i drugi mail za cijepljenje cjepivom koje je ranije odbila primiti. Gospođu je na "Cijepise" prijavila njezina susjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ožujku sam preko platforme 'Cijepise' naručila susjedu na cijepljenje. Ona je starija žena, ima 75 godina i ne služi se računalom niti mailom pa me je zamolila da ja to napravim u njezino ime. Termin za cijepljenje je stigao 7. travnja. U mailu je pisalo da je susjeda naručena na cijepljenje AstraZenecom dan kasnije - 8. travnja u poslijepodnevnim satima", ispričala je žena za Dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Starija Zagrepčanka nije htjela primiti cjepivo AstraZenece jer je u to vrijeme bilo puno informacija o nuspojavama pa se odlučila cijepiti drugim cjepivom.

'NE RAZUMIJEM, ZAŠTO?' Obiteljski liječnici će morati slati popis svojih pacijenata koji se nisu cijepili; No, tu se nazire novi problem…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'NE RAZUMIJEM, ZAŠTO?' /

Obiteljski liječnici će morati slati popis svojih pacijenata koji se nisu cijepili; No, tu se nazire novi problem...

Image
'NE RAZUMIJEM, ZAŠTO?' /

Obiteljski liječnici će morati slati popis svojih pacijenata koji se nisu cijepili; No, tu se nazire novi problem...

Pozvana na primanje druge doze, a nije primila ni prvu

"Došla je k meni, zvali smo telefonski broj iz maila, 0800 0011. Nakon nekoliko sati uspjeli smo dobiti vezu, osoba koja se javila s druge strane telefonske linije objasnila nam je kako je u sustav unijela da se susjeda ne želi cijepiti AstraZenecom i da će dobiti termin za novo cijepljenje kad pristignu zalihe drugog cjepiva", govori susjeda starije Zagrepčanke za Dnevnik.hr.

To je bilo 7. travnja tijekom poslijepodnevnih sati, dan prije termina iz prvog maila. Na mail žene stigle su nove dvije poruke s platforme 'Cijepise' i to u četvrtak 29. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istovremeno, u 14.49 su mi stigla dva maila s platforme. U prvom mailu je susjeda pozvana na primanje druge doze AstraZenece 27. srpnja u prijepodnevnim satima iako nikad nije dobila prvu dozu. U drugom mailu je susjeda pozvana na cijepljenje ponovno AstraZenecom, bez obzira na to što je ranije rekla da ne želi primiti to cjepivo, a termin je 4. svibnja u prijepodnevnim satima. Obavijestila sam je o tome što se dogodilo, rekla je da će se javiti obiteljskoj liječnici jer od ovoga nema koristi", zaključuje žena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Andrej Plenković govorio je o problemima s platformom pa rekao da će se tehničke teškoće riješiti. Marija Bubaš, nova koordinatorica za cijepljenje HZJZ-a, ranije je izjavila da su na platformi otklonjene nepravilnosti.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo