počivala u miru /

Tragična vijest iz Splita: Umrla je Žana Lelas, jedna od naših najboljih košarkašica u povijesti

Image
Foto: Screenshot/SPTV/YouTube

Dugo je igrala za reprezentaciju bivše Jugoslavije i Hrvatske, a najveći joj je uspjeh srebro s Olimpijskih igara u Seulu

15.9.2021.
11:44
Screenshot/SPTV/YouTube
VOYO logo

Jutros je iz Splita stigla tužna vijest. U 52. godini zauvijek nas je tragično napustila proslavljena hrvatska košarkašica, trenerica i izbornica mlađih reprezentacija Žana Lelas, potvrdio je za 24sata obiteljski prijatelj i otac djevojčice koju trenira.

Bila je jedna od najtalentiranijih košarkašica poniklih u Splitu. Dugo je igrala za reprezentaciju bivše Jugoslavije i Hrvatske, a najveći joj je uspjeh srebro s Olimpijskih igara u Seulu 1988. Tri godine poslije na EuroBasketu u Izraelu osvojila je srebro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrala je i u slovenskim Ježicama, talijanskoj Messini, francuskom Strasbourgu, španjolskoj Zaragozi. Karijeru je završila u zagrebačkoj Croatiji 2009., s 39 godina. Nakon toga vratila se u Split.

Kad je otišla u igračku mirovinu, 2016. godine pokrenula je privatni košarkaški klub, KAŽL - Košarkašku akademiju Žana Lelas, skupa sa suprugom, nogometnim trenerom Vjekoslavom Lokicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo