TOMISLAV TOMAŠEVIĆ OTKRIO ZAŠTO JE ODBIO SURADNJU SA SDP-OM: / 'To je više nego fer prema biračima; Imamo zajednički cilj'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

'Cilj nam je što više birača privući na birališta, a to neće biti moguće ako izlazimo u dva bloka. To je glavni razlog'

24.12.2020.
10:02
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Čelnik političke platforme Možemo! Tomislav Tomašević danas je na konferenciji za novinare objasnio zašto su propali pregovori s SDP-om o izlasku na lokalne izbore. Kaže da su iz SDP-a rekli da će ga podržati ako budu imali zajedničku listu. Dodao je da imaju tri cilja, maknuti Milana Bandića, onemogućiti stvaranje većine od strane Bandića i HDZ-a te transparentno vođenje grada.

"Nakon konzultacija s članovima i partnerskim strankama, odlučili smo da je zapravo za ostvarivanje ova tri cilja da ne idemo u veliku koaliciju koja uključuje i SDP. Treba reći da je to više nego fer prema biračima, zbog odnosa snaga u Skupštini i ono što je bitnije jest da je naša procjena bila, potvrdila je i anketa, da možemo do novih birača dobiti ako ostvarimo ova tri cilja. U slučaju predizbore koalicije ostali bi bet novih birača. Racionalna je odluka da se ide u dva bloka", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cilj nam je što više birača privući na birališta, a to neće biti moguće ako izlazimo u dva bloka. To je glavni razlog, a za postizbornu suradnju smo, naravno, otvoreni. Ne mislim voditi neku negativnu kampanju protiv oporbe, jer imamo jedan zajednički cilj - maknuti Bandića s vlasti", dodao je.

Nakon propalih pregovora, Tomašević kaže da se telefonski čuo s čelnikom SDP-a Peđom Grbinom. "Nazvao sam Grbina i da mu direktno mu priopćio odluku. Nije se naljutio, ali ne bih prepričavao što je netko drugi rekao. Svima nama kojima je Zagreb na prvom mjestu, nema alternativne poslijeizbornoj suradnji", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MARAS NAKON PROPALIH PREGOVORA S PLATFORMOM 'MOŽEMO!' I TOMAŠEVIĆEM: /

'Propuštena je velika prilika'

Image
MARAS NAKON PROPALIH PREGOVORA S PLATFORMOM 'MOŽEMO!' I TOMAŠEVIĆEM: /

'Propuštena je velika prilika'

Moguća je postizborna suradnja

Tomašević je rekao da je zbroj pojedinačnih stranaka veći od velike koalicije te da svaki peti njihov birač ne bi glasao za takvu koaliciju. "Nitko se nije svađao. Imali smo razgovore o obliku suradnje koji je prihvatljiv, dogovorili smo i anketu. Dogovorili smo da ćemo podržati svakog kandidata protiv Bandića, nije bilo svađe. Ne očekujemo pomoć od infrastrukture SDP-a, ne znam odakle vam to. Nije istina da će od ovakve odluke najviše profitirati Milan Bandić", rekao je

"Ne vidim nikakvu opciju osim postizborne suradnje. Moramo promijeniti model upravljanja gradom, Ovo je više fer prema biračima, da glasuju za svoje kandidate, a onda u postizbornoj suradnji nema alternative, prema tome smo otvoreni. Mi imamo zajedničkog protivnika, a to je Milan Bandić. Mi možemo biti konkurenti u kampanji, a da nismo neprijatelji", rekao je dodavši da zna točno što Zagrebu treba i da vjeruje u pobijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mislim se previše baviti negativnom kampanjom prema Bandiću. Imat ćemo pozitivu kampanju, govoriti što možemo konkretno promijeniti u Zagrebu, na to smo fokusirani, radimo na programu, okupljamo tim", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo