nema sloge na ljevici / Tomašević o izborima u Zagrebu: 'Idemo u dva bloka. Naši birači ne žele veliku predizbornu koaliciju'

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Dobar dio naših birača ostao bi doma u slučaju velike predizborne koalicije, rekao je Tomislav Tomašević

24.12.2020.
9:23
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što su propali pregovori između lijevo-liberalne opozicije i platforme Možemo! o zajedničkom izlasku na izbore u Zagrebu, saborski zastupnik Tomislav Tomašević (Možemo!) koji se premetnuo u jednog od glavnih kandidata za 'skidanje' s trona gradonačelnika Bandića, rekao je da imaju tri cilja. 

"Mi smo u lokalnu politiku i ušli jer među opcijama nismo vidjeli pravu opciju koja bi se usprotivila Bandiću. Imamo tri cilja: maknuti Bandića, onemogućiti stvaranje većine njemu i HDZ-u, odnosno želimo mi biti ti koji će imati većinu te promijeniti način upravljanja Gradom u transparentno i održivo. Naša odluka je racionalna jer je ona pravi put da se ostvare ti ciljevi", rekao je Tomašević na konferenciji za novinare. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je kako su odlučili da ne idu u veliku predizbornu koaliciju koja uključuje i SDP. 

"To je više fer prema biračima jer mogu izraziti svoje preference na izorima. Još je bitnije da je naša procjena bila, a potvrdila se u anketi, da možemo najviše novih birača izvući tako da ne idemo u predizbornu koaliciju sa starim političkim opcijama. Potvrdilo se i da bi dobar dio naših birača ostao doma, svaki 5., u slučaju velike predizborne koalicije. Zagreb je naš si to ne može dozvoliti. Odluka je da se ide u dva bloka", rekao je dodavši da su spremni na suradnju s oporbom od centra na lijevo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko god će ući u drugi krug izbora iz tog dijela spektra u sraz s Milanom Bandićem, Tomašević će ga, najavio je, podržati.  

"Ako to budem ja, onda očekujem to i od njih", kazao je i pozvao oporbu na mobilizacijsku kampanju kako bi izlaznost birača bila što veća. No, rekao je da nakon izbora ne vidi drugu mogućnost osim postizborne suradnje sa strankama lijeve-liberalne opcije.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opovrgnuo je da je tijekom pregovora bilo svađe, a kakva je bila reakcija predsjednika SDP-a Peđe Grbina nije želio otkriti. 

"Imamo zajedničkog protivnika, a to su Bandić i HDZ. Mi možemo biti konkuretni u kampanji, a da ne budemo neprijatelji. Raditi jednu kampanju, s toliko stranaka, bila bi lošija verzija. Ovako možemo izvući više birača", kazao je Tomašević. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
nakon svega /

Nakon što su propali dogovori s Možemo oglasio se i Gordan Maras

Image
nakon svega /

Nakon što su propali dogovori s Možemo oglasio se i Gordan Maras

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo