'UZET ĆEMO JOŠ VREMENA' /

Tomislav Tomašević odgodio uvođenje novog sistema naplate parkinga: 'Model je neodrživ'

Image
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Što se tiče rekonstrukcije zapadne tribine stadiona u Kranjčevićevoj, Tomašević kaže da je riječ o rekonstrukciji cijelog stadiona i da bi radovi trebali početi u siječnju 2025.

27.8.2024.
11:04
Davorin Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u utorak je sudjelovao na predstavljanju pilot projekta "Mobilni tim službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti" u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar.

Nakon toga, na istoj lokaciji održao je konferenciju za medije. Sudjelovali su Tomašević i njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku je doktorica Jukić predstavila pilot projekt "Mobilni tim Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti". Pokrenut je u suradnji Grada Zagreba i Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti NZJZ ,,Dr. Andrija Štampar s ciljem pružanja intervencije osobama kojima je dolazak u psihijatrijski ili psihološki tretman otežan zbog slabije pokretljivosti. Građani će se moći javiti mailom. Usluga je namijenjena osoba koje nisu u tretmanu, kojima je psiho tretman nedostupan. Osobe koje su teže pokretljive, rodilje koje imaju problema s ovisnosti, osobe s invaliditetom, i mnoge druge.

Image
DVIJE MINUTE KOMEDIJE /

Našli smo Tomaševiću partnera za košarku! Čelnik Komija izblamirao se uz šut 0/19!

Image
DVIJE MINUTE KOMEDIJE /

Našli smo Tomaševiću partnera za košarku! Čelnik Komija izblamirao se uz šut 0/19!

Gradonačelnik Tomislav Tomašević nazvao je projekt presedanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem da je ovo lavina koja će se pokrenuti i u cijeloj Hrvatskoj. Zagreb je pionir u dosta toga, a onda i drugi veliki gradovi preuzimaju naše projekte. Vjerujem da će taj projekt biti uspješan i da će to slijediti i drugi gradovi. Kad govorimo o mentalnom zdravlju, to nam je jako bitno, puno ulažemo u nadstandarde. Mi smo izdvojili gotovo milijun eura za javno zdravstvo", rekao je Tomašević.

Što se tiče rekonstrukcije zapadne tribine stadiona u Kranjčevićevoj, Tomašević kaže da je riječ o rekonstrukciji cijelog stadiona i da bi radovi trebali početi u siječnju 2025.

"Ti radovi su nužni kako bi se na njemu mogle igrati međunarodne utakmice. Kad se to završi ide se u gradnju stadiona u Maksimiru, to je rok 2028. A Kranjčevićeva će biti gotova do 2026. godine. Uočeni su problemi sa statikom, ali o detaljima toga, mi ćemo prezentirati projekt uskoro pa ćete sve vidjeti", rekao je gradonačelnik.

Za blokovsko parkiranje dobili su oko 320 prijedloga i komentara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Htjeli smo unaprijediti ovaj prijedlog. Analizirat ćemo sve prijedloge, uzet ćemo si još mjesec dana vremena da analiziramo sve. Znamo i sami da je ovaj model gdje imamo 5000 više povlaštenih karata u prvoj zoni neodrživ. Imamo dio građana s fiktivnim prebivalištem i boravištem i želimo tu praksu promijeniti. Neće krenuti 1.9. Doradit ćemo te blokove i onda donijeti konačnu odluku", dodao je.

"Bilo je rasprave za vrijeme ljeta oko oduzetih 15-ak parkirnih mjesta, a oko 130 mjesta je vraćeno kao parkirna mjesta u Donjem Gradu. Rezervirano parkirno mjesto košta oko 530 eura mjesečno. Nažalost nije bilo nikakve evidencije oko toga i jako malo se plaćalo. Preko 90 posto se koristilo besplatno. To je bio jedan nered koji smo rješavali, kako bio vratili dio parkirnih mjesta građanima. Postoji ograničenje od 3 parkirna mjesta po poslovnom objektu. Imali smo političke stranke, I HDZ, i HSS, koje su imale rezervirana parkirna mjesta, a da nisu plaćali ni euro. Oko 500 parking mjesta ćemo osloboditi za rotaciju do kraja godine", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je dodao da najoštrije osuđuje bilo kakve napade na strane radnike, a pogotovo fizičke napade.

"Bez njih mnogi gradovi ne bi mogli izvoditi svoje radove na vrtićima i školama", dodao je.

POGLEDAJTE VIDEO: Bernardić želi na Tomaševićevo mjesto! 'Dosta mi je Sabora, vraćam se prvoj ljubavi'

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo